Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vinko But na čelo Mlekarne Celeia


Vinko But, dosedanji direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, s 1. julijem prevzema vodenje ene izmed največjih slovenskih mlekarn, Mlekarne Celeia.

Vinko But je direktorsko mesto Kmetijske zasruge Šmarje pri Jelšah prevzel pred 18 leti.

Da utegne Vinko But po 18 letih zapustiti mesto direktorja Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah se je šušljalo že pred nekaj meseci, v začetku tedna pa so bila namigovanja tudi potrjena. Nadzorni svet Mlekarne Celeia je namreč Vinka Buta potrdil za novega direktorja Mlekarne Celeia ter mu podelil štiriletni mandat.

But bo nasledil Marjana Jakoba, ki je mlekarno vodil 20 let. Jakob bo do avgusta naslednje leto, ko se bo upokojil, opravljal funkcijo svetovalca direktorja ter tako omogočil kontrolirano in čim bolj tekočo predajo poslov Vinku Butu. Slednjemu prepušča podjetje s katerim je v zadnjih 20 letih dosegel odločilne strateške premike, ki so pripeljali do povečanega tržnega deleža, prepoznavnosti blagovne znamke in poslovnih uspehov.

Vinko But se je izkazal z vodenjem Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah

Kmetijska zadruga Šmarje je v času direktorovanja Vinka Buta obnovila in na novo zgradila 13 trgovin in trgovinskih centrov. Poleg tega so temeljito obnovili in tehnološko posodobili vinsko klet, uvedli blagovno znamko Hiša vin Emino, odprli novo restavracijo v Kozjem, Kaščo Šmarje pa preuredili v prvo lokalno trgovino s poudarkom na lokalni in domači hrani. Poslovanje KZ Šmarje se je na podlagi dobrega vodenja izboljševalo iz leta v leto.

Butov cilj na čelu Mlekarne Celeia bo še naprej odkupiti vse mleko, ki ga ponujajo zadruge lastnice, mlekarna pa mora po njegovo v prihodnjih letih še utrditi svoj položaj.

Vinko But poslovanje Mlekarne Celeia pozna že od prej, saj je bil član nadzornega sveta tega podjetja.

Mlekarna Celeia zaposljuje preko 200 ljudi, letno pa ustvarjajo okoli 60 milijonov evrov celotnih prihodkov. Lani je Mlekarna Celeia sicer poslovala z izgubo 323 tisoč evrov.