Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokovo poletje 2019 z največ koncerti doslej – program

rokovo-poletje-2019

V Šmarju pri Jelšah se je že začelo že osmo glasbeno obarvano Rokovo poletje, v katerem se bo odvilo največ koncertov doslej.

Ljubitelji resne glasbe, zimzelenih melodij in jazzovskih ritmov bodo priča kar devetim glasbenim dogodkom, ki se bodo od junija do septembra zvrstili v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem in v atriju Muzeja baroka.

sn_praznik_web-page-025Rokovo poletje 2019, katerega glavni pokrovitelj je Občina Šmarje pri Jelšah, se je že začelo na muzejsko poletno noč v soboto, 15. junija, in sicer z glasbeno uverturo tamburaškega orkestra iz Majšperka in gostjo Ano Ferme.

Na predvečer državnega praznika, 24. junija, bosta prav tako v atriju Muzeja baroka nastopila Kaja Bicskey in Žan Stres, ki ju v zadnjem obdobju srečujemo pod umetniškim imenom Duo Fuoco.

Po lahkotnem začetku se v vode resne glasbe podajamo 27. junija z orgelskim koncertom v cerkvi sv. Roka, ko bomo gostili orglarko Renato Bauer, izredno profesorico na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Prvi sklop Rokovega poletja 2019 pa zaključujemo s koncertom Dialogi, celjskega godalnega dua Haas-Firšt, in sicer 3. julija v cerkvi sv. Roka.

V drugo polovico poletja bomo stopili z dvema koncertoma v muzejskem atriju, in sicer s predprazničnim koncertom Kvarteta Pušeljc 13. avgusta in jazzovskimi ritmi mlade skupine Chaves 17. avgusta.

Od klasike do tanga bomo v cerkvi sv. Roka 29. avgusta potovali s komornim godalnim orkestrom Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, na začetku septembra pa spoznali izjemno vokalno skupino Ingenium Ensemble, ki sicer pretežno nastopa v tujini, k nam pa jo pripelje njena članica Blanka Čakš. Veliki finale Rokovega poletja

2019 bo sredi septembra pripadel Harmonikarskemu orkestru Glasbene šole Rogaška Slatina z gosti.

Rokovo poletje 2019 bo tako ponovno doseglo vsak glasbeni okus.

Vstopnice po 6 € in abonmajske po 35 € so v prodaji v Muzeju baroka in na koncertih.

Več informacij: 031 575 056

Program:
sobota 15. junij muzejski atrij TAMBURAŠKI ORKESTER iz Majšperka – otvoritveni koncert v sklopu Poletne muzejske noči in praznika občine Šmarje pri Jelšah
ponedeljlek 24. junij muzejski atrij Duo Fuoco (Kaja Bicskey in Žan Stres)
četrtek 27. junij Sv. Rok ORGELSKI KONCERT – nastopa profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani RENATA BAUER
sreda 3. julij Sv. Rok Duo Haas-Firšt (violina in kontrabas) DIALOGI
torek 13. avgust muzejski atrij Predpraznični večer s kvartetom Pušeljc
sobota 17. avgust muzejski atrij “Proti Luni – s skupino Chaves” (Luka in Špela)
petek 23. avgust Sv. Rok Ingenium Ensemble – Blanka Čakš
četrtek 29. avgust Sv. Rok GODALNI SPREHOD OD KLASIKE DO TANGA, Ljubljanski godalni ansambel, solistki Jadranka Juras, Inga Ulokina
nedelja 15. september Sv. Rok Zaključek Rokovega poletja s Harmonikarskim orkestrom GŠ Rogaška Slatina in gosti