Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dirka po Sloveniji 2019, 2. etapa z letečim ciljem v Šmarju pri Jelšah (foto, video)


Tudi druga etapa kolesarske Dirke po Sloveniji s startom v Mariboru, enim izmed letečih ciljev v Šmarju pri Jelšah in ciljem v Celju je postregla s spektakularnim ciljnim sprintom in končno slovensko zmago.

Po prvi etapi s ciljem v Rogaški Slatini, so se ekipe preselile v Maribor, kjer je bil start druge etape, še kako zanimiva pa je bila tudi za Kozjansko, saj so kolesarji odpeljali lep del etape po naših cestah. Pozdravili smo jih lahko tudi na Pečici, Podplatu, v Mestinju, Šmarju pri Jelšah,  Šentjurju in Celju.

Vzdušje na letečem cilju

dirka_po_sloveniji_2_etapa_00Zelo zanimivo je bilo v Šmarju pri Jelšah, kjer je bil leteči cilj, ki prinaša točke za rdečo majico. To nosi vodilni v skupini za razvrstitev po točkah. Otroci iz vrtca in šole v Šmarju pri jelšah so pripravili izvrstno vzdušje ter navdušeno pozdravili vse nastopajoče. Ob cesti se je zbralo več kot 1000 gledalcev. Skozi leteči cilj se je najprej pripeljala skupinica treh ubežnikov. Ob 14:24 je prvi črto prečkal Rok Korošec iz ekipe Ljubljana Gusto Santic, drugi Lorenzo Fortunato (Neri Sottoli Selle Italia KTM) in tretji David Per (Adria Mobil). Prvo in tretje mesto za Slovenijo!

Najhitrejši na cilju v Celju Luka Mezgec

Že na letečem cilju v Šmarju, kjer sta bila prvi in tretji Slovenca, se je napovedovala slovenska zmaga. To je, po neenotnosti ubežnikov, ki so jih ujeli 150 metrov pred ciljno črto dočakal Luka Mezgec (Michelton-Scott), ki je tudi oblekel zeleno majico skupno vodilnega, pred Grego Boletom (Bahrain Merida) in Italijanom Andreo Vendramejem (Androni Giocattoli – Sidermec). Torej po 146,3 km smo dočakali celo dvojno slovensko zmago!

Rezultati

3. etapa

Tretja etapa se prične jutri (21. 06.) ob 10:50 v Žalcu, cilj pa bo v Idriji.

Fotogalerija iz letečega cilja v Šmarju pri Jelšah:

Navijaško vzdušje v Šmarju pri Jelšah:

Vrhunci 2. etape:

Dejan Cvetanoski