Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo OŠ Rogatec dobila ravnateljico?


Za ravnatelja OŠ Rogatec se potegujejo štirje kandidati, in sicer Vesna Drofenik Jerič, Alenka Virant, Gorazd Šket in sedanji ravnatelj Viljem Prevolšek.

Na včerajšnji izredni seji Občinskega sveta Občine Rogatec je prepričljivo podporo dobila Alenka Virant. Nezavezujočo podporo enemu izmed kandidatov morajo sedaj dati še učiteljski zbor šole in Svet staršev, nakar bo neglede na mnenje teh treh organov Svez zavoda VIZ OŠ Rogatec izbral svojega kandidata.

Sedanjemu ravnatelju OŠ Rogatec Viljemu Prevolšku letos septembra poteče mandat, zato je OŠ Rogatec konec marca odprla javni razpis za delovno mesto ravnatelja OŠ Rogatec. Kmalu po zaprtju razpisa je v javnosti zaokrožila informacija, da se je na razpis odzvalo več kandidatov, štirje izmed teh pa so tudi oddali popolno vlogo in se bodo v naslednjih tednih potegovali za mesto ravnatelja. Kandidati so: Vesna Drofenik Jerič, Alenka Virant, Gorazd Šket in sedanji ravnatelj Viljem Prevolšek.

Vsi kandidati so se včeraj prvič predstavili na izredni seji občinskega sveta Občine Rogatec. Na podlagi predstavitev, so morali občinski svetniki tako včeraj kot prvi izraziti podporo enemu izmed kandidatov. S predstavitvijo je občinske svetnike daleč najbolj prepričala Alenka Virant, ki sicer poučuje na ŠC Rogaška Slatina. Podprlo jo je namreč vseh 11 občinskih svetnikov, ki so smeli glasovati. Zaradi konflikta interesov ni smel glasovati trenutni ravnatelj Viljem Prevoljšek, ki je tudi član občinskega sveta.

Kot je povedal predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Viktor Božak jih je Virantova najbolj prepričala s svojo srčnostjo, iskrenostjo in resnično željo po sodelovanju z vsemi v lokalni skupnosti.

Nepodpora sedanjemu ravnatelju s strani občine pričakovana, odločilno besedo bo imel Svet zavoda

Kljub temu, da so na Občini Rogatec pozitivno ocenili predstavitve vseh kandidatov, pa je bilo nekako pričakovati, da občina zagotovo ne bo podprla dosedanjega ravnatelja Viljema Prevolška. Občina naj bi namreč po pregledu natančnega poročila poslovanja šole ugotovila, da šola posluje negativno. OŠ Rogatec naj bi bila zadolžena za kar 55 tisoč evrov, dolg pa naj bi v veliki meri nastal zaradi posojila, pred leti najetega za plačilo odpravnine bivši zaposleni, ki jo je šola očitno nezakonito odpustila. Omenjeno posojilo se je problematiziralo že dolgo časa, a je Prevolšek vseskozi zavračal očitke in vpogled v dokumentacijo, šola pa je, kot kaže, z računovodskimi vzvodi dolg vsakoletno uspešno prikrivala, o čemer smo na Kozjansko.info pisali pred kratkim.

Po Občinskem svetu Občine Rogatec, morata sedaj nezavezujoče mnenje in podporo enemu izmed kandidatov podati še učiteljski zbor šole ter svet staršev. Dokončno odločitev o tem, kdo bo postal novi ravnatelj OŠ Rogatec pa bo podal Svet zavoda VIZ OŠ Rogatec, kjer pa se pričakuje tesen boj med dosedanjim ravnateljem Viljemom Prevolškom in preostalimi kandidati, kar se je pokazalo že v preteklosti, ko se je na koncu vedno najbolj smejalo Prevolšku. Svet zavoda mora odločitev sprejeti najkasneje do 18. maja.

B.S.