Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policisti prijeli osumljenca za predrzno vožnjo in več drugih kaznivih dejanj


Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja in drugih kaznivih dejanj so policisti pridržali 21-letnika. Ta je že stari znanec policije in je v preteklosti že storil vrsto različnih kaznivih dejanj.

Kot smo poročali že včeraj, so policisti med 8.20 in 9. uro ustavljali voznika osebnega vozila VW Passat, karavan, srebne barve, ki je imel nameščene registrske tablice celjskega območja, ki pa so pripadale drugemu vozilu.

Voznik je z vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu in na znake policistov ni ustavil. Voznika so policisti zaradi več prekrškov poskušali ustaviti na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem. Okoli devete ure pa so ga ustavili v Lopaci in mu odvzeli prostost.

21-letni voznik, doma s šentjurskega območja, ki je sicer stari znanec policije, je med postopkom napadel policiste. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter suma storitve več tatvin, so ga policisti pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

21-letnika so policisti v preteklosti že dvakrat ovadili zaradi nevarne vožnje in sicer leta 2014 in januarja letos. Nasploh pa je prijeti voznik zaradi pogoste objestne vožnje in hujših prekrškov nevaren v prometu.

Večkrat so ga obravnavali tudi zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami in nasploh zaradi več hujših cestno prometnih prekrškov, kjer je ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Policisti so mu do sedaj tudi že večkrat zasegli vozilo. Januarja letos so ga obravnavali tudi zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom. Tudi v tem primeru je bežal pred policisti, nevarno vozil, med drugim tudi po pločniku.

21-letnika so že v času, ko je bil še mladoleten obravnavali zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listini in drugih kaznivih dejanj. Zaradi več tatvin so ga obravnavali tudi v zadnjih letih.

Trenutno ga poleg suma storitve včerajšnjih kaznivih dejanj policisti obravnavajo še zaradi več tatvin, med drugim tatvine štirikolesnika, motornega kolesa ter več različnega orodja.

Policisti še vedno prosijo očividce, ki so bili včeraj med 8.20 in 9. uro priča njegove nevarne vožnje na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem ter jih je s svojo objestno vožnjo ogrožal, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Šmarje pri Jelšah 03 818 66 00 ali 113.