Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred otvoritvijo: pokukajte v novo šmarsko gostilno Krpan (foto)

krpan-vhodŠmarčani končno dobivamo raznovrstno domačo gostilno, v kateri bo prostor tako za zaključene družbe, kot družine z otroki, pare in posameznike, petične ljubitelje gurmanskih užitkov, manj zahtevne goste s plitvejšo denarnico, do ljubiteljev pic, predvsem pa vseh vrst lokalne kulinarike.

Dan pred otvoritvijo gostilne Krpan v prostorih nekdanjega Štormana je izkušeni gostinec Toni Golež vrata povsem obnovljenih prostorov odprl povabljenim novinarjem. In bilo je kaj videti ter tudi okusiti.

Malice, kosila, ponudba ala carte, pice iz krušne peči, testenine, rižote, solate, domače specialitete, lokalne hrana in vina … ponudba gostilne Krpan, ki v petek, 5. aprila odpira svoja vrata bo res raznovrstna, pestra in bogata.

Objekt je iz stečajne mase propadlega Štormana odkupil lokalni podjetnik Franc Pišek ter ga dal v najem ljudem, ki se na gostinstvo zelo dobro spoznajo. Za zadovoljstvo gostov v gostilni Krpan bo tako skrbel najemnik Toni Golež, gostinec z 18 letnimi izkušnjami, od katerih je svojih prvih 10 let, večinoma kot vodja gostilne, prebil prav tukaj, v takratni restavraciji Štorman.

Tokrat je Toniju prepuščena iniciativa in kulinarična kreativa; njegova domišljija in občutek za lokalno okolje pa je viden na vsakem koraku – od lične opreme prostora z izbranimi starimi fotografijami Šmarja, ki ga je načrtovana domačinka, arhitektka Lucija Čakš Orač, do povezave z domačimi vinarji, kmečkimi pridelovalci mesnin in sirov, do lokalnega gojitelja čilija Matica Vizjaka; in navsezadnje raznovrstne ponudbe za vse vrste gostov. na krožnikih katerih se bodo znašle vse te dobrote.

Hišne specialitete bodo pečena telečja krača v krušni peči z zelenjavo in krompirjem, (za 3 osebe po predhodnem naročilu),  polnjene telečje prsi s kruhovim nadevom, jagnječja krača, divjačinski steak ter še kakšno presenečenje. Na voljo bodo posebne jedi za najmlajše, hišni burgerji, sladice in še kaj. Med tednom bodo na voljo malice, v soboto in nedeljo kosila.

Jedi bo pripravljala in stregla 14 članska ekipa zaposlenih v kateri prevladujejo mladi domačini. Gostilna sprejme do 250 oseb, do 200 za zaključene družbe, za poroke in podobne dogodke s plesiščem in glasbo pa do 120 oseb.

gostilna-krpan-smarje

Malice za zaposlene v Vitlih Krpan, prostor za srečanje s poslovnimi partnerji

otvoritev-krpanLastnika in glavnega investitorja gostilne, lokalnega podjetnika Franca Piška, danes sicer ni bilo med gostitelji, bo pa prisoten na petkovi otvoritvi. Kot je povedala moderatorka novinarske konference Zdenka Ivačič, bo gostišče za Piška pripravljalo 250 malic za zaposlene pri Vitlih Krpan, v gostišču bodo potekala tudi poslovna srečanja, obenem pa Pišek z odkupom in ureditvijo že več let zaprte gostilne prispeva tudi k ponudbi lokalnega okolja.

Vse kar smo danes poskusili, je bilo pripravljeno vrhunsko. Zato vabljeni v petek ob 16. uri, kjer boste dobrote iz menija nove šmarske gostilne Krpan lahko preizkusili sami.

Še prej pa si na fotografijah oglejte prostore gostilne Krpan:

R. Č.