Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah se je predstavila v Pravi ideji na TV Slovenija


Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah, ki so jo leta 1998 pod okrilje vzeli zaposleni, je v zadnjih letih pod vodstvom Tomija Rumpfa doživela razcvet tako v poslovnem, kot tudi strokovnem smislu.

Ni naključje torej, da je bila Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah lani nominirana celo za savinjsko-zasavsko gazelo.

Kot zgleden primer so Veterinarsko postajo Šmarje pri Jelšah nedavno predstavili tudi na nacionalni televiziji v oddaji Prava ideja.

Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah, ki je v solastništvu šestih zaposlenih že od leta 1998, posluje s štirimi enotami. Niso več zgolj zdravilci, velik pomen dajo tudi prehrani, preventivi in dobremu počutju živali. Vzpostavili so eno najsodobnejših veterinarskih organizacij tako imenovane male prakse, z vsemi ambulantami, operacijskimi dvoranami, bolnišničnim delom, ločenim za mačke in pse ter vrhunsko opremo. Prednost njihove ekipe je, da imajo kar 15 doktorjev veterinarske medicine, ki pokrivajo vsak svoje področje, poglobljeno in s stalnim izobraževanjem.

tomi-rumpf
Tomi Rumpf, dr. vet. med.

Veterinarsko postajo Šmarje pri Jelšah vodi Tomi Rumpf, dr. vet. med., sicer tudi petinski lastnik podjetja, ki verjame, da biti veterinar ni zgolj opravljanje poklica temveč izjemno človekovo poslanstvo, da s svojim znanjem pomaga pomoči potrebnim živalim.

Rumpf, ki ima za sabo zelo pestro kariero na različnih področjih pa ne premore samo velike ljubezni do živali, ampak tudi široko managersko znanje ter izkušnje, ki jih je uspešno prenesel v vodenje podjetja Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah d.o.o.. Ta zadnja leta dosega nadpovprečno rast, zaradi česar so bili lani tudi nominirani za savinjsko-zasavsko gazelo.

Kot je v oddaji Prava ideja povedal Rumpf, se je odnos med človekom in živaljo v zadnjih letih zelo spremenil in se odraža v večji pozitivni čustveni povezanosti med njima. Korenitih sprememb pa ni bilo deležno le področje zdravljenja ljubiteljskih živali, temveč tudi zdravljenje velikih rejnih živali. Na Veterinarski postaji Šmarje so se vsem tem spremembam uspešno prilagodili s pridobivanjem dodatnih strokovnih znanj njihove celotne ekipe ter implementacijo novih povsem drugačnih pristopov obravnave pacientov in strank.

Prav sposobnost prepoznavanja sprememb ter hitro prilagajanje ciljev in vizije podjetja, tako pri zdravljenju hišnih ljubljenčkov, kot zdravljenju t.i. ekonomskih živali, je postala njihova glavna konkurenčna prednost, kar se odraža tudi na poslovnih rezultatih.

Promet: 2017 = 1,351 mio evrov, 2018 = 1,415 mio evrov, plan 2019 = 1,464 mio evrov; Dobiček: 2017 = 92 tisoč evrov, 2018 = 112 tisoč evrov, plan 2019 = 120 tisoč evrov.

Uspešno poslovanje v zadnjih letih jim je omogočilo tudi širitev. Trenutno tako pod njihovim okriljem delujejo že štiri veterinarske enote. Nazadnje so odprli poslovno enoto v Šentjurju v naložbo katere so vložili četrt milijona evrov.

Rumpf se zaveda, da je za uspešno sledenje njihovi strategiji, ki je usmerjena k ponujanja najkakovostnejših storitev, potrebno nenehno vlaganje v najsodobnejšo in najboljšo opremo. Še bolj pomembno pa je nenehno vlaganje v znanje, za kar Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah prav tako namenja izjemno veliko sredstev. Ravno te dni tako eden izmed njihovih veterinarjev odhaja na specializacijo v ZDA, drugi pa v London, kjer se bo specializiral za urgentno kirurgijo. Seveda pa dobra izobraževanja obstajajo tudi v Sloveniji, in tudi teh se njihovi veterinarji redno udeležujejo. S takšnim pristopom Veterinarska postaja Šmarje na vseh segmentih sledi svetovnim trendom, zaradi česar upravičeno spada med najboljše veterinarske klinike. Vse to pa tudi dodatno motivira in zadovoljuje 22 redno zaposlenih na postaji.

Kot je v pogovoru še poudaril Tomi Rumpf, ki ga zaposleni opisujejo kot odličnega vodjo, ki zna biti tako zelo zahteven, kot tudi zelo zabaven, od zaposlenih pričakuje predvsem odgovornost do pacientov in strank: “Stranka mora biti zadovoljna z našo uslugo, tako na nivoju dogovarjanja, kot pri opravljenem delu, zato je treba stremeti k redu in disciplini.” A istočasno poudarja, da je pomembno tudi, da se zaposlenim dopusti nekaj svobode, ki pomaga, da se vsak posameznik vgradi v ekipo.

Celoten pogovor, v katerem se Tomi Rumpf dotakne tudi zelo grenke izkušnje z vodenjem Kobilarne Lipica, ko je bilo njegovo ime zlorabljeno v politične namene, si lahko ogledate TUKAJ (klik).