Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijska gazela v Zreče, med nominiranci tudi Veterinarska postaja Šmarje


Danes je v Rimskih Termah potekala razglasitev regijske nagrade gazela savinjsko-zasavske regije.

Savinjsko-zasavska gazela 2018 je podjetje za proizvodnjo avtomobilskih transmisij in avtomobilskih delov GKN Driveline Slovenija, d. o. o., iz Zreč, nominirani pa sta bili še kovinska galanterija KGL, d. o. o., iz Litije in predstavnik Kozjanskega in Obsotelja, Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah, d. o. o.

Lani je savinjsko-zasavska gazela postalo podjetje Tehnos iz Žalca, ki je na koncu zmagalo tudi v finalnem izboru.

Časopisna hiša Dnevnik že tradicionalno vsako leto podeljuje zlato, srebrno in bronasto gazelo za najuspešnejša podjetja. Regijski zmagovalci se uvrstijo v finalni izbor, kjer se podeli nagrada Slovenska gazela leta.

Zmagovalec zreški GKN Driveline Slovenija je bil v trojici nominirancev največja gazela, saj zaposluje 450 ljudi, lani pa je ustvaril 83,31 milijona evrov. Podjetje, ki ga vodi Peter Smole, sodeluje izključno z avtomobilsko industrijo in je specializirano za proizvodnjo homokinetičnih zglobov in polgredi – skoraj vso proizvodnjo proda na tujih trgih. Letos imajo 23-odstotno rast. V naslednji petletki načrtujejo dinamično poslovanje in transformacijo, ki jo prinaša moderna tehnologija.

Med nominiranci je bil letos tudi predstavnik Kozjanskega in Obsotelja, Veterinarska postaja Šmarje, ki je pod vodstvom direktorja Tomija Rumpfa lani ustvarila 1,35 milijona evrov, kar je 45-odstotna rast glede na leto 2016. Podobno dinamiko rasti pričakujejo tudi prihodnja leta. Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah s skupino 18 strokovnjakov zagotavlja oskrbo tako velikih kot malih živali. Med svoje ključne konkurenčne prednosti štejejo prilagodljivost in sposobnost zagotoviti strokovnjaka za prav vse storitve zdravljenja.

Tretji nominiranec je bilo podjetje KGL, d. o. o.. Litijski proizvajalec izdelkov iz črnih in barvnih kovin za prvo vgradnjo v avtomobilski, kovinski in elektroindustriji. Družinsko podjetje, ki ga vodi Bojan Železnik, prej zaposlen v Iskri Delta, zaposluje nekaj več kot 70 sodelavcev, lani pa je ustvarilo 8,8 milijona evrov prihodkov. Vodenje podjetja, ki je delno že robotizirano, ima tudi lastno merilnico, počasi prevzema druga generacija.

vir: Dnevnik