Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dela na Rudnici so se pričela. Razgledni stolp bo postavljen do konca aprila (foto, video)


stolp-rudnica

Občina Podčetrtek je konec januarja preko javnega razpisa izbrala dva izvajalca razglednega stolpa na Rudnici. Eden bo izvedel gradbeno-zemeljska dela s temelji na katerih bo stal stolp, drugi pa bo naredil konstrukcijo stolpa in izvedel postavitev le tega.

Razgledni stolp naj bi bil postavljen v dobrih dveh mesecih.

Tako bo videti 40-metrski stolp na Rudnici (foto)

Kot je razvidno na terenu, so se dela na mestu, kjer bo razgledni stolp stal, že začela. Po besedah župana občine Podčetrtek Petra Misje pa naj bi bil stolp dokončan do praznika dela. 40 metrov visok razgledni stolp bo stal tik pod vrhom 622 metrov visokega hriba Silavec in bo omogočal neokrnjene poglede na širšo okolico.

Župan Podčetrtka Peter Misja je za Kozjansko.info povedal: “Za razgledni stolp smo imeli dva javna razpisa. Eden je bil za pripravljalna in zemeljska dela v vrednosti 40 do 45 tisoč evrov in ga je dobil Alojz Škorjanec s.p.. To je ta del, ki se sedaj že izvaja. Če nam bo vreme naklonjeno, bodo temelji zaključeni do konca naslednjega tedna.

Drugi javni razpis pa je bil za izgradnjo samega stolpa, torej kovinski del v vrednosti 170 tisoč evrov. Tega je dobila Lesnina MG Oprema s katero bomo v začetku naslednjega tedna tudi podpisali pogodbo. Računamo, da bomo za prvega maja že na stolpu.”

stolp-rudnica-1

stolp-rudnica-3

stolp-na-rudnici-vizualizacija-1

stolp-na-rudnici-vizualizacija

foto: Peter Misja in 3biro d.o.o., video: Boštjan Mikulan