Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tako bo videti 40-metrski stolp na Rudnici (foto)


Najkasneje do pomladi naslednje leto naj bi na Rudnici, tik pod vrhom 622 metrov visokega hriba Silavec, stal 40 metrov visok razgledni stolp, ki bo omogočal neokrnjene poglede na širšo okolico.

Občina Podčetrtek je že prejela pravnomočno odločbo glede podrobnega prostorskega načrta, zato bo že ta teden oddala vlogo za gradbeno dovoljenje, nakar sledi iskanje izvajalca preko razpisa.

Če bodo vremenske razmere ugodne, bi stolp na Rudnici lahko stal že letos.

stolp-na-rudnici-vizualizacija-1V začetku leta so na Občini Podčetrtek napovedali gradnjo 40 metrov visokega razglednega stolpa na Rudinci. Dokončanje izgradnje stolpa je bilo najprej načrtovano za letošnje poletje, a se je projekt zavlekel, saj so na občini čakali na pravnomočnost podrobnega občinskega prostorskega načrta (OPPN).

Kot so sporočili iz Občine Podčetrtek, pa je OPPN sedaj pravnomočen, zato bo občina že ta teden vložila vlogo za gradbeno dovoljenje. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja pa bo odprt še razpis za izbor izvajalca. Predvidoma naj bi z deli začeli že letos, ob ugodnem zaključku razpisa in ugodnih vremenskih razmerah, pa bi lahko bil stolp dokončan še to leto, sicer pa najkasneje do pomladi naslednje leto. Izgradnja stolpa naj bi sicer minimalno posegala v gozdno rastje in tla.

stolp-na-rudnici-vizualizacija-3Glede cene stolpa na Občini Podčetrtek trenutno še ne morejo podati konkretnega zneska. Okvirno pa pričakujejo, da se bo cena stolpa gibala okoli 150 tisoč evrov.

Kot je sicer razvidno iz odloka o prostorskem načrtu za stolp na Rudnici, bo ta stal tik pod 622 metrov visokim vrhom Silavec, s čimer bo omogočal neokrnjen pogled na širšo okolico. Stolp naj bi v višino meril 40 oz. ne več kot 45 metrov, tloris objekta pa naj bi bil približno 8 x 8 metrov.

Stolp bo imal preprosto skeletno konstrukcijo, do njega pa bo urejen dostop tako za sprehajalce, kot za vozila. Ob stolpu bodo urejene tudi parkirne površine.

Vabljeni k ogledu slik vizualizacije razglednega stolpa na Rudnici:

B.S., vir fotografij: Občina Podčetrtek