Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mojca Kunst potrjena za direktorico Kozjanskega parka


Mojca Kunst je nova direktorica Kotjanskega parka. Vlada jo je na to mesto potrdilo za mandatno obdobje štirih let.

Kunstova je nasledila mag. Tea Hrvoje Oršaniča, ki je direktorsko mesto zapustil januarja letos, do imenovanja Kunstove pa ga je kot vršilka dolžnosti vodila mag. Valerija Slemenšek.

V Kozjanskem parku je 18 redno zaposlenih, štirje zaposleni preko javnih del ter ena projektno zaposlena oseba. Celotni prihodki parka so lani znašali 710 tisoč evrov, od tega so večinski delež predstavljala proračunska sredstva.

kunst-mojcaVlada Republike Slovenije je za mandatno obdobje štirih let za direktorico Kozjanskega parka potrdila Mojco Kunst, ki je sicer del ekipe Kozjanskega parka že 20 let, nazadnje pa je v praku opravljala funkcijo vodje Službe za ohranjanje narave in naravovarstveni nadzor.

Kunstova je tako postala naslednica mag. Tea Hrvoje Oršaniča, ki je januarja, po sedmih letih uspešnega vodenja parka, zapustil direktorski položal saj je bil s strani vlade imenovan za direktorja Zavoda RS za varstvo narave. Vmes je kot vršilka dolžnosti Kozjanski park vodila mag. Valerija Slemenšek, ki je v parku zaposlena že 22 let.

Kot je za radio Štajerski val povedala novoimenovana direktorica, se je za to delovno mesto prijavila zato, ker se ji zdi, da je po vseh teh letih, ki jih je že posvetila parku prišel čas, ko želi svoje delo nadgraditi na čelu Kozjanskega parka. Tja je namreč, kot mlada znanstvenica prišla že leta 1998. To je bilo v času, ko se je pripravljal nov zakon o ohranjanju narave in ko je Kozjanski park dobil status regijskega parka. Po vseh teh letih izpopolnjevanja in pridobivanja novih znanj s tega področja je torej prišel čas za nov korak.

Dodala je, da Kozjanski park uživa precejšenj ugled tako prebivalcev, kot obiskovalcev, zato namerava s svojo ekipo nadgrajevati vse, kar je bilo dosedaj dobrega, hkrati pa vpeljati določene spremembe, ki bodo v prvi vrsti v dobrobit prebivalcev tega zaščitenega območja. Želi si namreč, da sleherni prebivalec ve, da živi v zavarovanem območju in regijskem parku ter da se počasi začnemo zavedati tudi tega, da je živeti v zavarovanem območju predvsem priložnost. Vsled temu se bodo pripravljali tudi številni projekti v katere bodo vključeni prebivalci.

Poleg tega je eden prioritetnih ciljev tudi posodobitev akta za Kozjanski park, ki mu bo sledila priprava načrta upravljanja. S sodelavci si bodo prizadevali tudi, da bodo več prisotni na terenu, da bodo več komunicirali s prebivalci zavarovanega območja in prenašali njihove težave na višje nivoje ter jim pri tem poskušali čim bolj pomagali, je za Štajerski val še povedala Kunstova.