Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjanski park ostal brez direktorja


Teo Hrvoje Oršanič nepričakovano, vsaj za zaposlene v parku, zapušča mesto direktorja Kozjanskega parka. Seli se namreč na mesto direktorja Zavoda RS za varstvo narave.

Vršilka dolžnosti je, do imenovanja novega direktorja, postala dosedanja vodja službe za splošne zadeve Valerija Slemenšek.

Po sedmih letih vodenja javnega zavoda Kozjanski park se z mesta direktorja poslavlja mag. Teo Hrvoje Oršanič. Vlada ga je namreč s tega mesta razrešila, saj ga je imenovala za direktorja Zavoda RS za varstvo narave.

Oršanič je bil s strani vlade prepoznan kot najkompetentnejši izmed treh prijavljenih kandidatov, ki so se potegovali za pozicijo direktorja Zavoda RS za varstvo narave. Ministrstvo za okolje in prostor so, poleg njegove izobrazbe, prepričale tudi izkušnje. Oršanič ima namreč 33 let delovne dobe, od tega je 10 let delovnih izkušenj pridobil v gospodarstvu, 23 let pa v javnem sektorju, od tega 15 let na vodstvenih delovnih mestih.

Vlada je za vršilko dolžnosti direktorja Kozjanskega parka začasno imenovala dosedanjo vodjo službe za splošne zadeve mag. Valerijo Slemenšek, ki je v parku zaposlena že 22 let.

Slemenškova je sicer za Novi tednik povedala, da so brez vodstva Kozjanskega parka ostali precej nepričakovano, zato so zaposleni v parku (ta trenutno zaposljuje 17 ljudi) novico, da jih zapušča direktor, sprejeli z razočaranjem. Oršanič jih očitno ni seznanil s prijavo na razpis za direktorja Zavoda RS za varstvo narave.

Slemenškova naj bi na funkciji vršilke dolžnosti ostala do imenovanja novega direktorja oz. najdlje eno leto. Sicer pa naj bi se na razpisu, ki naj bi ga vlada objavila v kratkem, tudi sama potegovala za direktorico s polnimi pooblastili. Trenutno je njen glavni cilj izpeljava celotnega programa parka, ki je bil zastavljen še skupaj s sedaj že bivšim direktorjem Oršaničem.