Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Rogaška Slatina bo del volitev treba ponoviti!


images_slike3_ured10_rogaska_obcina_slatinaMedtem ko je že znan rezultat županskih volitev v Rogaški Slatini, kjer je z 59 % glasov ponovno slavil Branko Kidrič, pa bo Rogaška Slatina na izide o sestavi občinskega sveta morala počakati do 2. decembra, ko bo na sporedu drugi krog volitev.

Zaradi napake pri razdeljevanju glasovnic v eni izmed volilnih enot bo namreč treba ponoviti glasovanje za občinske svetnike na volišču, kjer je prišlo do nepravilnosti

Podrobne rezultate volitev lahko preverite TUKAJ.

O nepravilnostih se je sicer začelo govoriti že po zaprtju volišč, govorice pa so se potrdile pozno ponoči, ko rezultati glasovanja za občinski svet in krajevne skupnosti v Rogaški Slatini niso bili objavljeni. Za pojasnila glede nepravilnosti smo se obrnili na Občinsko volilno komisijo Rogaška Slatina.

Potrdili so nam zaplete na eni volilni enoti. Gre za volišče Golub Zvonimir, Spodnje Negonje, kjer sta dve volilni enoti (manjši del VE 2 in večji del VE 3).

Kot so pojasnili je prišlo do pomanjkljivosti pri glasovanju na volišču, kjer sta dve volilni enoti za občinski svet z dvema vrstama glasovnic. Pri delitvi manjšega števila le teh je prišlo do napake. Občinska volilna komisija je takoj odreagirala in volišču dala napotke, ki so zakonsko potrebni. Na tem istem volišču so kljub temu naprej normalno potekale volitve za župana in predstavnike krajevnih skupnosti. Na Občinski komisiji so še poudarili, da gre za zelo zahtevno volišče, kjer je več volilnih enot za svete krajevne skupnosti in občinski svet, zato je potrebna le manjša nepozornost, da lahko pride do takšne napake pri volilnem odboru.

Občinska volilna komisija je že odločila, da se bo na tem volišču na podlagi obstoječih kandidatur ponovilo glasovanje za občinski svet. To bo v nedeljo, 2. decembra, ko je določen datum drugega kroga lokalnih volitev. Volivci te volilne enote bodo morali tako še enkrat priti na volišče ter ponovno oddati glas za občinski svet. Volivci bodo obveščeni in vabljeni enako kot na tokratno glasovanje.

 

razbojnik-guzej-klik