Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ne samo delati, obrtniki in podjetniki se znajo tudi sprostiti in zabavati


Malo gospodarstvo v Sloveniji predstavlja več kot 98 odstotkov celotnega slovenskega gospodarstva in zagotavlja na tisoče delovnih mest, mnoge tudi na območju občin Kozjanskega in Obsotelja.

Nedavno smo na Kozjansko.info predstavili najuspešnejša, in tudi najhitreje rastoča podjetja na našem območju. Številni najboljši med njimi so tudi člani Obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah, katera članom s svojimi dejavnostmi nudi raznovrsten spekter storitev preko svetovanj, izobraževanj, informiranja, promocije, izvajanja javnih pooblastil ter zastopanja interesov obrtnikov in podjetnikov na ravni države.

Obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah pokriva območje EU Šmarje pri Jelšah in združuje okoli 350 članov. Med njimi najdemo tako največje podjetje na območju, Jagros d.o.o., kot mednarodno uspešno podjetje Vitli Krpan, hitro rastoče podjetje TGL d.o.o. iz Pristave pri Mestinju in številne druge uspešne podjetnike ter obrtnike.

Ob pridnem delu, pogosto tudi garanju, pa se podjetniki znajo tudi oddahniti in sprostiti v prijetnem druženju, kjer izmenjajo znanje, izkušnje in se tudi pozabavajo v veselem vzdušju.

Letos na Vis, nato še kostanjev piknik

To jesen so v šmarski obrtno-podjetniški zbornici pripravili dva takšna družabna dogodka, saj se zavedajo pomena lokalne povezanosti.

Konec septembra so se podali na redno vsakoletno ekskurzijo, ki je namenjena mreženju podjetnikov, delitvi dobrih praks, predvsem pa sprostitvi in druženju.

Že sam prihod v s soncem obsijan Split ob poletnih temperaturah je obetal prijeten vikend, prihod na Vis pa je to samo še potrdil. Navdušeni nad razgledom s 587 m visokega Huma, kamor so se povzpeli prvi dan, so naslednji dan pričakovali izlet z ladjico na otok Biševo. Ogled Modre Špilje je bil prekrasen, toplo vreme in morje pa sta mnoge premamila, da so verjetno še zadnjič v tem letu sproščeno zaplavali. Tretji dan je bil namenjen ogledu lepot Visa z ladjico.

Najlepše znamenitosti in čudovite plaže v prijetni družbi ob dalmatinski glasbi nikogar niso pustile ravnodušnega. Polni prelepih vtisov so se vrnili v hladen jesensko obarvan vsakdan, a toplina prijateljskih vezi, ki se spletejo na tovrstnih dogodkih, bo ostala za vedno.

podjetniki-druzenje-smarje

Že kmalu po tem, ko so obrodili kostanji, iz preš pa se je že izcedil mošt, so se podjetniki in obrtniki ponovno dobili na prijetnem druženju – tokrat na družinskem kostanjevem pikniku v Smoletovi gorci na Sladki Gori. Ob pečenih kostanjih in moštu so se pogovorili o mnogih zanimivih temah, slastnemu odojku pa se niso mogli upreti niti naši otroci, ki so se jim tokrat pridružili.

kostanjev-piknik-obrtna-zbornica-smarje

O pomenu tovrstnih dogodkov je za Kozjansko.info spregovorila nova sekretarka, po izobrazbi sicer profesorica angleščine, Alenka Ratej: ”da mi je to zelo pomemben dejavnik, ki prinese boljšo prepoznavnost storitev posameznega podjetnika in je v teh časih nekoliko brezosebnih elektronskih povezovanj način tkanja mreže pristnih medsebojnih odnosov,” pravi Ratejeva in dodaja, da  je to zelo pomembna aktivnost, ki ji bodo na zbornici gotovo posvečali še obilo pozornosti.