Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Olimpija v Šentjurju polizala rane


V nedeljskem večeru se je pred skoraj polnimi tribunami v Hruševcu šentjurska zasedba zoperstavila Petrol Olimpiji, ki je v soboto zvečer utrpela poraz po podaljšku s Cibono in v naših logih želela popraviti vtis. 

Obe ekipi sta pogrešali najvišja košarkarja, saj je pri domačih manjkal 217 centimetrov visoki Emir Ahmedbašić, pri gostih pa še štiri cm višji Mirza Begić.

Po petih uvodnih izenačenjih je ljubljanska vrsta ob zelo učinkovitem metu ob koncu prve četrtine prišla do dvomestne prednosti, ki jo je zadržala tudi v drugem kvartalu.

V tretji četrtini je Olimpija dvakrat vodila 19 točk, nazadnje v 28. minuti. Šentjurčani se niso predajali in se v zadnji četrtini prigrizli na zaostanek 7 točk, vseeno pa bližje ni šlo, saj so gostje vseskozi pridno zadevali.

Šentjur : Petrol Olimpija 89:98 (20:27, 26:32, 21:20, 22:19)

Konjević 26, Pešić 23, …

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Prvi polčas smo odigrali premehko za ekipo kot je Petrol Olimpija in prejeli odločno preveč točk. V drugem delu smo bili bolj čvrsti in se približali na sedem točk, vseeno pa so gostje nadaljevali z izvrstno strelsko predstavo. Objektivno so bili gostje nocoj boljši in jim čestitam za zmago.”

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: “Zaslužena zmaga. Od prve do zadnje minute tekme smo bili boljši nasprotnik. Imeli smo sicer nekaj težav pod košem, saj smo zaigrali brez Mirze Begića, v prvem polčasu pa se je lažje poškodoval Bojan Radulović. Ostali visoki igralci so imeli težave z osebnimi napakami. Kljub temu smo vse do konca tekme ostali zbrani, priložnost za igro pa so dobili tudi nekateri mlajši košarkarji.”

V torek, 30. oktobra, je ob 18:00 v Hruševcu na vrsti povratna pokalna tekma z Bistrico.

Preberite tudi naš prispevek o sobotnih košarkarskih dogodkih (klik!)