Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred Čili festivalom v Šmarju: Matic Vizjak ima za vas novo presenečenje – Chillino

matic-vizjak-chilinoV soboto bo Šmarje pri Jelšah že četrtič gostilo festival, ki je ves v znamenju Čilija. Kot si lahko ogledate na reportažah Kozjansko.info s prejšnjih let, je ta vsako leto odlično obiskan.In nič drugače nedvomno ne bo letos, saj je program naravnost odličen, zatrjuje inovativni kmet leta, domačin Matic Vizjak.Njegovih inovacij še ni konca in na tokratnem festivalu boste lahko spoznali njegovo najnovejšo – Chillino.

O tem in še čem smo se nekaj dni pred za Šmarje velikim dogodkom pogovarjali z Maticem Vizjakom.

Matic, v zadnjem času je bilo na vaši kmetiji kar pestro. Kako ste  v Šmarje v kratkem obdobju uspeli privabiti tako predsednika države, kot aktualno Miss Slovenije in kandidatke za ta naziv?

Z G. predsednikom sva imela ta dogovor že od lani decembra ko sva se srečala na podelitvi za naj osebnost leta 2017. Preprosto vprašal sem ga, če kdaj uživa pikantno hrano in ko mi je pozitivno potrdil, se je potem iz tega nemudoma rodila ideja o obiranju čilija na naši kmetiji. Že tedaj sem mu predlagal konec avgusta ko so v najlepši rodnosti. Kakšen mesec nazaj sva se slišala za potrditev datuma in tako je prišlo do izvedbe obiranja.  

Tudi drugi dogodek je bil načrtovan že kar nekaj časa nazaj, saj sem v imenu kmetije Vizjak sodeloval s projektom za Miss Slovenije že pri prejšnjih dogodkih.

Prvič kot eden izmed govornikov na kongresu podjetnikov na Bernardinu, potem kot promotor zdravega Slovenskega zajtrka na Triglavu, kuhanju grenadirmarša v Trbovljah …

Kaj kmalu pa se je v sodelovanju z nosilko licence in organizatorice miss Slovenije Jelko Verk rodila ideja, da bi pripeljali kandidatke tudi na najinovativnejšo kmetijo v Sloveniji, da se preizkusijo v treh različnih branžah. Peki kruha, delu v rastlinjaku ter čebelarjenju.

chillinoPoznamo kar nekaj vaših unikatnih izdelko, v zadnjem času pa ste predstavili povsem novo blagovno znamko Chillino. Je to Čili vino v malem?

Tako je, jaz navadno na prezentacijah predstavim že poznana dva produkta v 0,5L izvedbi kot »Mama i tata« sedaj pa se je rodil še podmladek CHILLINO 6 & 9.

Za kakšno pijačo gre in komu je namenjena?

Naš slogan je CHILLINO à MORE THAN VINO. Namreč polnimo ga v povsem unikatne stekleničke, ki nimajo nobene povezave z vinom, saj želimo predstaviti produkt kot povsem drugačno, novo zgodbo in ne želimo, da nas pivci povezujejo z vinom.

Mi ponujamo novo doživetje, eliksir oz. nekaj česar niste izkusili še nikoli. Prav tako kot pri projektu z missicami, kjer smo zbrali kar 1.860 € za varstveno delovni center Šmarje pri Jelšah, smo tudi tukaj humanitarno usmerjeni. Z vsako prodano stekleničko namreč doniramo 6,9 centa v naš s humanitarni sklad 96 iz katerega bomo na koncu leta predali zbrano vsoto pomoči potrebnim.

V CHILLINO ekipi smo namreč mnenja, da bi moral vsak posameznik vrniti nekaj dobrega nazaj v skupnost v kateri živi, tako skupaj ustvarjamo boljše okolje za vse nas. Naj tudi omenim, da so prav vse stekleničke ročno polepljenje! Etiketiranje smo namesto strojem prepustili hvaležnim invalidom iz invalidskega društva Dobrovita iz Viča.

cili-festival-smarje-2018Ni (še) osmo čudo sveta, smo pa blizu.
Šesti čut vam nekaj pravi, kajne?
Seveda. Smisel življenja je občutiti ‘good vibe’. Globoko v sebi.
Vsi mi bi radi
deveta nebesa tu, zdaj, takoj…
Prav je tako – čim večkrat, tem bolje!
Eliksir CHILLINo. tlakuje pot do
devetih nebes.
Le srk, tssssssss, evo tu je, chillizacija in … pozitivna vibracija!
Resno dober občutek. Kot pri vseh malih zmagah.
To je to! CHILLINo. za CHILLout!

 Kakšni so cilji s to blagovno znamko. Je morda že kakšno zanimanje iz tujine?

Namenjen je samo za gostince zato ga v prosti prodaji ne bo moč kupiti.
Slovenijo smo razdelili na 3 regije, štajersko, gorenjsko&Ljubljano, ter primorski priključili še severno Italijo.

V vsaki tej regiji bo pa samo 96 izbranih lokacij kjer bo CHILLINO na voljo. Produkt je relativno nov, ta teden smo imeli šele tretjo uradno prezentacijo tako, da do tujih trgov še niti ni imel možnosti seči. Vendar naj omenim, da ko smo bili na festivalu vina na Bledu kjer je bilo 90% tujcev so bili odzivi fenomenalni, prav tako prejšnji teden na AGRA sejmu v Prekmurju …  Tako, da za njuno prihodnost se sploh ni bati.

Kje pa se Chillino da naročiti?

CHILLINO se ne da naročiti, lahko se ga pije samo v izbranih lokacijah po Sloveniji. Zaenkrat je na voljo v približno 30 gostiščih a število iz dneva v dan hitro raste, več pa si lahko ogledate na naši spletni strani www.chillino.eu.

Ga bomo lahko poizkusili tudi na Čili festivalu 8. septembra v Šmarju pri Jelšah?

Vsekakor tam bo imel CHILLINO svojo samostojno stojnico in ga ne bo moč zgrešiti 😉

cilifest2018-program
Klik za povečavo

Kaj še lahko pričakujemo na Čili festivalu?

Letos je prvič na veliko željo obiskovalcev organiziran na soboto, imamo res zelo bogat program in tri glasbene skupine. A kaj bi pravil, pridite v soboto v Šmarje, ne bo vam žal!

Šmarje dobiva zadnje čase veliko medijskega prostora ravno zaradi vaših aktivnosti in naziva inovativnega mladega kmeta leta 2017.  Kdaj lahko v Šmarju pri Jelšah pričakujemo kakšen samopostrežni čili avtomat ali fontano čili vina ??

Hahaha, seveda novih idej ne manjka, na kmetiji se nam pojavljajo vedno novi aduti, vendar nam je vedno večji izziv pomanjkanje časa za izvedbo le teh.

Sam sem vedno manj doma, večino tedna preživim v avtu oz. na terenu po vsej Sloveniji, kadar pa me še najdete na domačem naslovu, pa navadno urejam formalnosti, ki mi (na žalost naše preobsežne birokracije) odvzamejo ogromno časa ali pa skrbim za socialna omrežja in marketing.

Sedaj je seveda 100% fokus na 4.Pravi čili fest, potem pa se že začnemo počasi pripravljati na poslovna darila decembra, kaj pa bo drugo leto prineslo pa se pustimo presenetiti 😉