Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poslovni center Vrelec v Rogaški Slatini odprt, začetek njegovega obratovanja decembra


V Rogaški Slatini so pred dnevi svojemu namenu uradno predali Poslovni center Vrelec, ki predstavlja doslej največji projekt v podporo malemu in srednje velikemu gospodarstvu v občini. Obratovati bo predvidoma začel decembra letos.

Slavnostni govornik na odprtju je bil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

pc-vrelec-1Projekt so zasnovali že leta 2013, gradnja novega objekta pa se je nato pričela v lanskem letu. Junija letos je bila podpisana dopolnitve Dogovora za razvoj Savinjske regije, s čimer so se zagotovila evropska sredstva za sofinanciranje projekta v višini dobrega milijona evrov. Vrednost celotnega projekta, ob upoštevanju nakupa nepremičnine, znaša 2.050.000 evrov brez davka na dodano vrednost.

Objekt meri 1.276 kvadratnih metrov neto uporabnih površin v pritličju in treh nadstropjih ter zagotavlja prostor za 60 novih delovnih mest. Skupno je na voljo 36 pisarniških enot, od tega jih bo 30 vključenih v sistem podjetniškega inkubatorja, pod okrilje katerega sodi tudi kavarna, sejna soba, arhiv, itd.. V okviru zunanje ureditve je urejenih 11 parkirnih mest neposredno ob objektu ter 41 parkirnih mest na bližnji parceli proti gasilskemu domu.

Pridobitev sta svojemu namenu s prerezom traku predala mag. Branko Kidrič, župan občine, ter Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Slednjemu je pripadel tudi slavnostni nagovor.

foto: Občina rogaška Slatina