Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini bodo gradili velik poslovni center za spodbujanje malega in srednjega gospodarstva


V Občini Rogaška Slatina je danes potekal svečani podpis pogodbe za izgradnjo Poslovnega centra Vrelec, v katerem bo na območju nekdanjega “Elektra” v Rogaški Slatini zagotovljenih 1.285 m2 uporabnih površin za spodbujanje malega in srednje velikega gospodarstva. Skorajšnji začetek del sta oznanila župan občine, mag. Branko Kidrič,  in g. Jože Hartl, direktor na javnem razpisu izbrane družbe GES.

Mag. Branko Kidrič je ob tej priložnosti na kratko predstavil vsebino projekta.

stavbi-za-rusitev
Stavbi, ki sta predvideni za rušenje in kjer bo stal novi poslovni center Vrelec

Občina je leta 2014 kupila nepremičnino v lasti Elektra Celje, z namenom, da oživi gospodarsko dejavnost na območju, ki predstavlja stičišče med centralnim in severozahodnim, najgosteje poseljenim delom Rogaške Slatine. Projekt je zastavljen kot nadaljevanje uspešne zgodbe Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec, ki na manj kot kilometer oddaljeni lokaciji uspešno posluje od leta 2009.

Glede na zasedenost kapacitet je občina na novi lokaciji pripravila načrt za odstranitev dveh dotrajanih objektov in za izgradnjo novega, poimenovanega »Poslovni center Vrelec.« Ta je zasnovan kot štirietažni objekt neto uporabne površine 1282 m2, v katerem je  predvidenih 34 pisarniških enot za 56 delovnih mest, predavalnica za 40 oseb, sejna soba za 18 oseb, itd.

Vsako nadstropje bo razpolagalo z lastnimi servisnimi prostori, v pritličju pa velja omeniti še prostor kavarne s 30 sedeži. Neposredno ob objektu bo urejenih 14 parkirnih mest, dodatnih 41 bo urejenih še z izgradnjo parkirišča na bližnji makadamski površini v smeri Gasilskega doma, ki je prav tako sestavni del projekta.

Eden največjih projektov spodbujanja gospodarstva na območju KiO v zogodini

Vrednost pogodbe za izvedbo gradnje znaša 1,8 milijona EUR z DDV. Začetek gradnje je predviden jeseni letos, zaključek poleti 2018.

Ocenjena vrednost projekta kot celote, z upoštevanjem nakupa nepremičnine, izdelavo projektne dokumentacije, dobavo opreme in drugih z investicijo povezanih stroškov, znaša 2,3 milijona EUR z DDV.

Gre torej za enega največjih projektov spodbujanja gospodarstva s strani katerekoli javne inštitucije na območju Obsotelja in Kozjanskega  v zgodovini naše samostojne države.

Skladno z aktualno razvojno politiko pa za projekt žal ni bilo mogoče zagotoviti evropskih ali državnih sredstev sofinanciranja, zato je občina vsa potrebna sredstva zagotovila s štiriletnim varčevanjem sredstev iz lastnih virov, brez zadolževanja.