Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Marko Samec bo vodenje šmarske knjižnice prevzel s prvim decembrom. Delovanje zavoda že temeljito spoznava.


Imenovanje Dr. Marka Samca na mesto direktorja JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah je zgolj še formalnost (vir foto: samino.org
Dr. Marko Samec (vir foto: samino.org)

Mesto direktorja Javnega zavoda Knjižnica Šmarje pri Jelšah, ki upravlja tudi s kulturnim domom, bo s 1. decembrom tudi uradno prevzel dr. Marko Samec. Svet zavoda ga je namreč v ponedeljek potrdil na prvi konstitutivni redni seji novega sklica.

Samec bo nadomestil dolgoletnega direktorja Jožeta Čakša, ki, takoj po praznovanju 40-letnice Kulturnega doma, odhaja v pokoj.

Svet JZ Knjižnice Šmarje pri Jelšah je v ponedeljek na prvi konstitutivni redni seji sprejel sklep, da se za direktorja Knjižnice Šmarje pri Jelšah imenuje dr. Marka Samca, delovno razmerje z njim pa se sklene s 1. decembrom, za mandatno obdobje 5 let.

Novi direktor je bil sicer izbran že pred meseci. Člani sveta zavoda so v začetku julija med dvema kandidatoma izbrali doktorja s področja gradbeništva in človeka z večletnimi izkušnjami na področju kulture in umetnosti, Šmarčana dr. Marka Samca. Ta se je članom sveta zdel primernejši kandidat od mag. Klaudije Redenšek iz Rogaške Slatine. Samca je nato potrdil še šmarski občinski svet, ugovarjali pa niso občinski sveti občin Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli, kjer ima šmarska knjižnica enote.

Samec: delo zavoda je dobro zastavljeno, mogoče bomo kakšno stvar nadgradili

Za komentar ob imenovanju smo se obrnili na novo imenovanega direktorja dr. Marka Samca. Povedal nam je, da se  že sedaj skuša čim bolj vključevati v programski ritem knjižnice in je tudi že v stiku z zaposlenimi. “To pa je nekako tudi prvi korak, torej da temeljito spoznam delovanje knjižnice.” Da bo prenos direktorske štafete čim bolj gladko stekel, mu pomaga tudi dosedanji direktor Jože Čakš, s katerim je Samec redno v stiku.

Tako bo vse do 1. decembra, vmes pa bo 30. novembra, ko Kulturni dom Šmarje pri Jelšah praznuje 40 let delovanja, še veliko praznovanje s slavnostno prireditvijo. Samec pri tem projektu še ne bo intenzivneje sodeloval. “Nekako je bila s strani zaposlenih izražena želja, da bi to proslavo izpeljali do konca brez kakšnih večjih sprememb, kar se tiče programa,” je povedal.

Glede na to, da je do proslave relativno kratek čas, pa bo funkcijo uradno nastopil dan po slavnostnem dogodku.“Obenem ta obletnica tudi nekako simbolično zaznamuje zaključek nekega obdobja in hkrati začetek novega,” nam je dejal 34-letni kreativni Šmarčan.

Poudaril je tudi, da se programsko stvari, vsaj na začetku, ne bodo spreminjale. Kot pove Samec je namreč to že sedaj zelo dobro zastavljeno. “Mogoče pa se bo kasneje kakšno stvar zgolj nadgradilo, kar pa se bo pokazalo sproti,” je zaključil Samec.

Dolgoročne načrte je Samec predstavil v svojem predstavitvenem programu. Ključne točke njegovega programa si lahko preberete TUKAJ.

Glede razrešitve dosedanjega direktorja Jožeta Čakša so sicer v preteklih mesecih potekale vroče razprave, ki smo jih spremljali tudi na Kozjansko.info. Prispevke najdete TUKAJ.

B.S.