GrobelnoFEST 2018: GrobnRoll, večer za rock s Kataleno in ostalimi

9. 9. 2018 11:43

V današnjem času, ko radijske postaje in lestvice zaseda komerciala, ko v klubih in večino javnih prostorih, kjer se vrti glasba zasledimo le še površinskost in plehkost brez sporočila, se zazdi, da je nekoč pomemben in kvaliteten žanr, rock, že popolnoma zamrl.

Ne gre za to, da bi zmanjkalo kvalitetnih izvajalcev, pač pa se zaradi ponavljajočih se zvrsti ne da širiti glasbenih obzorij, s tem pa kakovost pada.

Dogodek GROBnROLL v naše kraje prinaša svež vetrc in (s)(o)pomin na vrhunske glasbene zasedbe mladih in tistih, ki imajo za seboj že zavidljivo kilometrino.

Prvi so na sceno stopili člani benda Spotless Minds in ustvarili rock pokalico, kot poimenujejo svojo kombinacijo glasbe, sicer avtorske, iz vseh vetrov.

Spotless Minds so letos postali zmagovalci Šourocka ’18, kar ne preseneča, saj s svojo energičnostjo in suverenostjo prepričajo še tako zahtevnega poslušalca.

Od energične pokalice pa k alternativni country skupini, Fed Horses, ki z dovršenim stilom preigravajo avtorske skladbe.  Ti so na oder stopili kot drugi in začarali občinstvo s pridihom ameriškega juga prežetega z dobrim starim rockom.

11grobnroll

 

Prefinjeno, skoraj polnoletno Kataleno so na slovenski sceni kritiki in občinstvo dobro sprejeli. Gre za glasbeno skupino, ki zleze pod kožo in poskrbi da o sporočilnosti njihovih ljudskih skladb preoblečenih v sodobne preobleke, razmišljate še dolgo.  S sedmim albumom ki nosi naslov Človek ni zver opozarjajo na vojno kot absurdno stanje.

Kataleno so z navdušenjem sprejeli tudi v Grobelnem.

Blues toni s kombinacijo funka in rocka pa so obiskovalce pobožali še z zadnjim bendom tega večera, Bad Notionom.

GROBnROLL je s premišljenim izborom izvajalcev poskrbel za najbolj zahtevne poznavalce glasbe. Večere kot je ta, je potrebno pozdravljati in s tem podpreti tako organizatorje kot tudi izvajalce.

Videoposnetek:

Utrip petkovega dogajanja Grobelnofesta ujemite tukaj.

Fotogalerija:

Tina Fajs

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
200 queries in 3,200 seconds.