Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grobelnofest 2018 – petkov »Oberkrain« večer prijeten, sproščen, domač, vesel (foto)


Poznamo masovne veselice in tiste z dušo. Te običajno doživimo v manjših krajih, kjer se lokalno gasilsko, kulturno ali drugo društvo svojim krajanom (po)trudi organizirati zabaven, družaben dogodek, namenjen posebej zanje.

grobelnofest-2018-2Ali je takšna tudi ambicija članov Kulturnega društva Grobelno, ki se zadnja leta trudijo nekaj tovrstnega družabnega življenja prinesti tudi v ta kraj na meji med občinama Šmarje pri Jelšah in Šentjur, nam ni znano. A vsaj Grobelnofest postaja prireditev s tovrstnim, sebi lastnim značajem.

Petkov večer je zdaj že tradicionalno namenjen ljubiteljem narodnozabavne glasbe, predvsem Avsenikov, najbolj slavnega slovenskega ansambla vseh časov. Dediščina hitov iz zakladnice ansambla bratov iz Begunj na Gorenjskem je tako bogata, da bi z njimi z lahkoto zapolnili celoten večerno-nočni program. A na Grobelnem gostujoči ansambli so vendarle odigrali še kaj iz lastnega avtorskega repertoarja.

Veseli Begunjčani
Veseli Begunjčani

Vzdušje so najprej ogrevali fantje in dekle iz Ansambla Lunca, sicer doma iz okolice Šentjurja. Prime time za tiste, ki neradi predolgo ponočujejo, so zasedli glasbeniki iz Avsenikovega domačega kraja, poimenovani Veseli Begunjčani. Za nočne ptice pa so do jutranjih ur igrali šmarski muzikanti, ki so na sceni že skoraj petnajst let, še vedno pa jih poznamo pod imenom Mladi upi.

Če so Vesele Begunjčane Grobelčani dočakali večinoma za mizo ob pivu in čevapčičih, pa so se po odmoru vse bolj množično podali na plesišče. Prostora za poskočne korake Avsenikovih polk in valčkov je bilo dovolj, da so se (po srcu) mladi pari lahko dodobra (za)vrteli.

Prešerno in veselo vzdušje je na Grobelnem nedvomno trajalo še dolgo po tem, ko je prizorišče zapustil naš fotografski objektiv.

Kaj smo uspeli posneti do takrat, si oglejte v spodnji fotogaleriji.

A s tem Grobelnofesta še ni konec. V soboto zvečer bodo na svoj račun prišli rockerji, s prefinjeno izbranim osrednjim bendom – Kataleno. Vabljeni k obisku tako prireditve kot Kozjansko.info v nedeljo, ko bomo objavili foto-reportažo tudi z drugega festivalskega dne.

R. Č.