Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čili festival v Šmarju pri Jelšah 2018: ljubiteljev pekoče začimbe kar mrgolelo (foto, video)


Šmarje pri Jelšah tradicionalno ni dežela čilija, a Čili festival na krilih domačega inovativnega kmeta leta prerašča v po obisku največjo prireditev v občini Šmarje pri Jelšah

Čili festivalMatic Vizjak ve, kako se rečem streže. To dokazujejo njegove aktivnosti v vlogi inovativnega kmeta leta ter tudi prireditev, katere srce in duša je marljivi Šmarčan.

Festival, ki že četrto leto na šmarski ploščadi pred Kulturnim domom združuje ljubitelje te izvorno mehiške začimbe, prerašča v najbolj množičen dogodek leta v šmarski občini.

V soboto med deveto dopoldan in enajsto zvečer se ga je udeležila nepregledna množica ljudi, za katere je bila ploščad v središču kraja enostavno pretesna.

Komu se ni bilo odveč gnesti pod šotorom, ki je bil preventivno postavljen zaradi ne najbolj spodbudne vremenske napovedi, je lahko, ob pekoči hrani, užival tudi v bogatem programu. Organizirana sta bila dva državna prvenstva in sicer 3. državno prvenstvo za Hudičev kotel, v katerem so se tekmovalci pomerili, kdo bo skuhal najbolj pikanten Chilli con Carne in pa 4. državno prvenstvo za Zlati habanero, kjer so se pogumneži preizkusili v uživanju  najmočnejšega čilija na svetu.

Zmagovita ekipa v kuhanju - Čili festival (vir foto: Facebook)
Zmagovalna ekipa v kuhanju chilli con carne (vir foto: Facebook)

V kuhanju chilli con carne se je najbolje odrezala ekipa domačina Teksaški sushi.

Za glasbeno spremljavo je skrbelo nekaj lokalnih skupin in tudi kakšen gost od drugod, program je v svojem humornem stilu povezoval nepogrešljivi Aleš Novak.

V Šmarje je seveda prišlo tudi veliko razstavljalcev in prodajalcev izdelkov iz čilija. Na voljo je bilo ogromno hrane in pijače v takšni ali drugačni obliki. Za najmanjše, ki jim čili seveda ne tekne, ne bilo poskrbljeno na delavnicah znotraj Kulturnega doma.

Predstavnik organizatorja dogodka, Matic Vizjak, je povedal, da je z dogodkom izjemno zadovoljen in da naslednje leto lahko pričakujemo 5. Čili festival, ki naj bi bil nekaj posebnega.

Na Kozjansko.info zgolj ugibamo, če ga bo morda drugo leto pripravil kar na šmarskem centralnem štadionu.

Ujete utrinke si lahko pogledate na spodnjem videu in v fotogaleriji:

Še fotogalerija:

Ž. A.

club1946-premium-klik