Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku višja turistična taksa, ampak šele s prvim septembrom


V občini Podčetrtek bodo dvigu turistične takse, ki se dogaja po številnih turističnih krajih v Sloveniji, sledili šele jeseni.  Od prvega septembra bodo morali turisti, namesto dosedanjega dobrega 1,5 evra, plačati 2 evra turistične takse, od prvega januarja prihodnjega leta pa še dodatnih 0,5 € promocijske, ki gre državi.

Podčetrtek je v zadnjih letih naredil velik turistični preboj tudi na mednarodni ravni. Z dodatnimi sredstvi, ki bodo prišla iz naslova turističnih taks, se bo lahko Podčetrtek razvijal še hitreje.

Tudi v Podčetrtku so najprej načrtovali dvig turistične takse že to poletje, a so se po posvetovanju z lokalnimi turističnimi delavci odločili, da ga prestavijo na jesen. Nov Odlok o turistični taksi, ki uveljavlja višjo tarifo turistične takse, bo tako začel veljati s 1. septembrom. Do sedaj je ta znašala 1,25 evra oz. skupaj s promocijsko takso v višini 25 % od turistične takse, 1,56 evra na dan. Od septembra dalje pa bo turistična taksa v Podčetrtku 2 evra oz. od 1. januarja naprej skupaj s promocijsko takso 2,5 evra. Pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki, sobodajalci in kmetje, ki prejemajo turiste na prenočevanje morajo tako od prejšnje sobote turistom že zaračunavati turistično takso po novi tarifi.

Sredstva iz naslova turistične takse se zbirajo na posebnem računu Občine Podčetrtek in se porabi za občinske projekte, ki omogočajo razvoj turizma. V letu 2017 je občina Podčetrtek zabeležila skoraj 340 tisoč nočitev od tega se je v proračun občine steklo za več kot 320 tisoč evrov turističnih taks (plačila turističnih taks so upravičeni učenci, dijaki, študentje,…). Za razvoj turizma bo sedaj na voljo občutno več sredstev.

Na področju turizma je sicer občina Podčetrtek v zadnjih letih naredila velik preboj tudi v mednarodnem merilu. Med drugim je bila marca letos proglašena za najbolj zeleno trajnostno naravnano občino v Evropikmalu bo med občinama Podčetrtek in Rogaška Slatina vzpostavljen sistem izposoje koles, itd..

bojcevski-stefanovski-klik