Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podpis za ureditev parkirišča za šentjurskim zdravstenim domom, kjer modra cona ni v načrtu


S parkiranjem v središču Šentjurja je v zadnjih letih čedalje več težav, saj je količina vozil presegla razpoložljive zmogljivosti.

davEno najbolj obremenjenih parkirišč je tisto za zdravstvenim domom, kjer trenutno ni niti označb, “kaos” pa se vleče že vse predolgo. Občina Šentjur bo v prihodnje v sodelovanju z Zdravstvenim domom Šentjur in Celjskimi lekarnami uredila novo parkirišče na obstoječem travniku ob magistralni cesti oz. “pri Golobčkih”, v drugi fazi pa tudi obstoječe.

Skupna investicija bo znašala 557 tisoč evrov brez davka na dodano vrednost. Zdravstveni dom Šentjur bo največji financer investicije, saj bo iz svojih sredstev prispeval 250 tisočakov. Celjske lekarne bodo sodelovale s 120.

Skupno bo do konca leta urejenih okoli 130 parkirnih mest, pogodbo pa sta podpisala šentjurski župan, mag. Marko Diaci, in lastnik podjetja VOC Celje, Roman Moškotevc.

11 parkirnih mest bo namenjenih invalidom, kar 13 pa električnim avtomobilom. Poleg tega bodo urejene vozne površine (dostopna cesta, cesta na parkirišču), hodniki za pešce, javna razsvetljava (LED luči z možnostjo redukcije svetlobe), zatravitev in zasaditev, izris talnih označb, postavitev prometne signalizacije in vse ostalo, kar je del sodobnih parkirnih površin.

dav

Modra cona ni za Šentjur?!

In ko smo že pri sodobnih parkirnih rešitvah – na novinarsko vprašanje, če bo v šentjurskem središču prišlo tudi do vzpostavitve modre cone s časovno omejenim parkiranjem, kar se je za dobro rešitev pokazalo v številnih primerljivih krajih, kjer so predpisali zgolj namestitev brezplačne parkirene ure v določenem časovnem intervalu, je župan odgovoril negativno z besedami: “Samo, če nas v to kdo prisili.” Urejanje modrih con je sicer v pristojnosti lokalnih skupnosti.

Prav tako bi bilo smotrno razmišljati o večjih parkirnih boksih, saj se sedaj izvajajo v skladu z minimalnimi predpisi na tem področju, ki pa ne preprečujejo zarisa večjih prostorov, kot to že nekaj časa npr. počno v Rogaški Slatini.

O težavah z vozniki, ki svoja vozila za dlje časa puščajo v bližini zdravstenega doma, je sicer potožila direktorica ZD Melita Tasić Ilić, enako opažanje pa nam je prenesel tudi Moškotevc.

bR