Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Marko Zidanšek se je vrnil domov, na železniško postajo v Šmarje pri Jelšah

zidansek-vrhPredsednik Slovenske ljudske stranke, mag. Marko Zidanšek, ima s Šmarjem pri Jelšah več skupnega kot je javno znano. Najzgodnejše obdobje življenja, prvih pet let, je namreč preživel v Šmarju, stanujoč v objektu šmarske železniške postaje. Njegov oče je odprl prvi bife na postaji, sedaj tradicionalno znan kot bar Pri Tončki.

Minulo nedeljo se je mag. Zidanšek, skupaj s svojimi podporniki in simpatizerje SLS, dni svoje mladosti spominjal s srečanjem Pri Tončki. Zbranim je predstavil tudi svoje poglede na razvoj podeželja in Kozjansko-obsoteljskega, saj v šmarskem volilnem okraju kandidira za poslanca v državnem zboru.

“Pet let se morda zdi malo, a v tistem času se marsikaj usede v spomin, recimo vrtec čez cesto, ki sva ga obiskovala s sestro. Zato, kadarkoli se vozim mimo Šmarja, začutim to pripadnost, svoje korenine,” je svoje misli ob nedeljskem obisku Šmarja pri Jelšah strnil predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.

zidanesk-precna
Zidanškovo povabilo “k Tončki” je pritegnilo precej Šmarčanov in drugih podpornikov SLS. Med njimi sta bila tudi nekdanji šmarski župan Jože Čakš in slatinski podžupan Martin Kidrič.

Iz Celja, kjer sedaj živi in dela, sedaj gleda na kozjansko-obsoteljsko skozi oči skupnih prizadevanj strankarskih kolegov za razvoj podeželja in odpravo centralizacije, je je v zadnjih letih še ekstremno napredovala. “Želimo, da je kakovost življenja na podeželju enaka kot v mestih, zato je naš slogan, napisan na velikih panojih: Slovenija ni samo Ljubljana, temveč vsi ti lepi kraji širom Slovenije.”

Kot pravi, se z decentralizacijo, s prerazporejanjem sredstev iz višjih nivojev na nižje zavzemajo za pokrajine. V stranki so veseli tudi, da je uspela reforma lokalne samouprave in so z modelom večih občin uspeli bolj enakomerno razviti Slovenijo, s tem pa tudi Kozjansko in Obsotelje. “Samo poglejmo, kako so se nove občine na tem območju razvile,” spominja Zidanšek, da je razvoj Kozjansko-obsoteljskega v minulih letih ni zaobšel. “In kot bodoči poslanec s tega območja dajem obljubo, da se bo Kozjansko in Obsotelje enakomerno razvijalo kot ostali deli Slovenije.”

druzenje-zidansek-cela-tekst
Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek v družbi svojih podpornikov iz Šmarja pri Jelšah in okolice

Predstavitev kandidata SLS v okraju Šmarje pri Jelšah, mag. Marka Zidanška in kandidatke v okraju Šentjur, Mihaele Rožej, si oglejte v tem prispevku (klik!)

zidansek-toncka
Oče predsednika SLS je pred približno pol stoletja odprl prvi bife na šmarski železniški postaji. Zdaj ga poznamo kot bife pri Tončki. Marko Zidanšek s Tončko Šket, mamo lastnika lokala, Iztoka Šketa

Zidanšku se sicer zdi pomembno predvsem, da volivci ne ostanejo doma ter gredo na volitve. Želi si seveda, da podprejo Slovensko ljudsko stranko in njenega predsednika, ki se je odločil, da kandidira v “njihovih domovih”.

“Pridite, izrazite svojo voljo. Volitve so pomemben dan in ob vaši soudeležbi boste imeli tudi pravico skritizirati tisto, kar ne bo vredu,” volivce k sodelovanju v demokratičnem procesu nagovarja Zidanšek.

Slovenska ljudska stranka se vrača v parlament, kjer bo zastopnica kmetijstva in podeželja, da bomo na ta način uspeli tudi slovenskemu kmetu dati status, ki si ga v tej državi zasluži, je zaključil predsednik SLS, poudarjajoč strankino prežetost s podeželskim okoljem in kmečkim človekom.

marko_zidansek_jumbo3x4_tisk-page-001

 

 

 

 

 

 

*naročena objava