Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stanko Šket resno razmišlja o ponovni županski kandidaturi


stanko-sket-2018aŽupan Občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket bo morda jeseni ponovno kandidiral za vodenje šmarske občine. Čeprav je bil že praktično odločen, da bo ostal pri enem županskem mandatu, pa so nagovori ljudi, predvsem pa znani spor iz konca leta 2016, pri njem ponovno odprli vse opcije, je povedal za Kozjansko.info.

Šketova udeležba v volilni tekmi bi pomenila soočenje z njegovim nekdanjim podžupanom in podpornikom Davidom Stupico, ki je kandidaturo uradno že napovedal. Desnosredinska opcija medtem svojih kart še ni razkrila, neuradno pa se usklajujejo o skupnem kandidatu.

K obuditvi premisleka k ponovni kandidaturi ga po Šketovih besedah vodijo nagovarjanja ljudi, ki jih srečuje ob raznih priložnostih, dogodkih in prireditvah, da bi odpravljeno delo nadgradil še v novem mandatu. “Pa tudi zaradi neprijetnih dogodkov, ki so se zgodili konec leta 2016 in  v začetku leta 2017 z odstopom članov z moje liste ter njihova blokada pomembnih projektov,” je pojasnil za Kozjansko.info.

Kot je dejal, mu je najbolj žal,  da mu ni bilo omogočeno izpeljati projekta oskrbovanih stanovanj in s tem ureditve območja tako imenovane Lorgerjeve domačije, ki je po njegovem mnenju eden najbolj neurejenih delov središča Šmarja. Ta del bi po njegovih besedah danes že bil urejen, če ne bi bilo blokade v občinskem svetu. Če bi bila volja, bi stal že tudi bazen, še več stvari pa bi lahko bilo narejeno na infrastrukturi, pravi Šket.

Med odprtimi projekti, ki bi se jih dalo zaključiti v naslednjem mandatu, župan omenja križišče v Mestinju s kolesarsko stezo in vsem, kar sodi zraven, križišče pri Kašči z odcepom na šolo, dodatna cesta skozi Šmarje, v mislih pa ima še več projektov, ki jih bo predstavil, če se bo za kandidaturo na koncu tudi odločil.

Ali bomo Stanko Šket ena izmed županskih izbir na lističu lokalnih volitev letošnjega novembra, bo po njegovih besedah jasno najpozneje po državnozborskih volitvah, ki bodo konec maja, oziroma v začetku junija.

Do sedaj že vemo, da bo za župana moč voliti Davida Stupico, ki je se je volivcem že predstavil tudi na Kozjansko.info. Drugi županski kandidati za enkrat še niso znani, sliši pa se, da se naj bi desnosredinske stranke dogovarjale o močnem skupnem kandidatu, neobremenjenem s spori in prepiri, ki so ta mandat hromili delovanje šmarske občine.

R. Č.