Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo Rogaška Slatina dobila 106-metrski razgledni stolp in obenem najvišjo stavbo v Sloveniji? (foto projekta)


Če bo ideja, predstavljena na včerajšnji seji Občinskega sveta, sprejeta, bo Rogaška Slatina v bližnji prihodnosti dobila 106 metrov visok razgledni stolp. To bi predstavljalo tudi najvišjo stavbo v Sloveniji.

Vrednost nove turistične atrakcije je ocenjena na 2,1 milijona evrov.

Spodaj si oglejte slike vizualizacije objekta.

Včeraj je bil na redni seji Občinskega sveta Občine Rogaška Slatina predstavljen projekt, ki bi lahko Rogaško Slatino obogatil za novo turistično atrakcijo.

Gre za vsaj 106 metrov visok razgledni stolp Kristal na območju stare glasbene šole v centru mesta, kjer je občina pred časom postala lastnica nepremičnin.

Kot je bilo predstavljeno na seji, ideja izhaja iz podobne turistične ponudbe, ki jo je Rogaška Slatina nekoč že imela v kavarni najvišje etaže objekta Terapije, kjer so lahko gostje kavarne uživali tudi v razgledu na zdraviliški kompleks.

Razgled na lokaciji stare glasbene šole je bil preverjen z brezpilotnim letalnikom. Ugotovili so, da se na višini 100 metrov odpre razgled na Zdraviliški park, Južni park in del promenade. Obenem pa točka ponuja razgled na praktično vso hotelsko infrastrukturo v zdraviliškem jedru, na bližnje hribe, porečje Sotle in na pobočje Boča.

Ker je v razgled zajet velik del naravnih in kulturnih danosti Rogaške Slatine, je bila za projekt izdelana projektna zasnova.

V stolpu s steklenim razglediščem v obliki kristala je med drugim predvidena kavarna na višini 96 metrov ter 300 kvadratnih metrov veliko razgledno etažo nad kavarno z začetno višino 100 metrov od tal. Najvišja točka stolpa bi bila na višini 106 metrov, kar tudi pomeni, da bi razgledni stolp Kristal postal najvišja zgradba v Sloveniji.

Okrog objekta je predvidena tudi ureditev tlakovanega trga ter maksimalno število parkirnih mest, glede na preostalo razpoložljivo površino okrog objekta.

Vrednost projekta na osnovi idejne zasnove je ocenjena na 2,1 milijona evrov. Del aktivnosti v okviru tega projekta je zatorej tudi zagotovitev omenjenih sredstev. Še pred dokončno odločitvijo pa je potrebno upoštevati tudi pričakovane koristi.

Pred morebitno izvedbo bo potrebno urediti še ustrezno prostorsko dokumentacijo, pridobiti upravno dovoljenje in izvesti ostale potrebne postopke.

[yop_poll id=”27″]

foto: Občina Rogaška Slatina – idejna zasnova

nuska-polsi-klik