Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na OŠ Rogatec končno dobili svet staršev. Ravnatelju opozorilo pred odpovedjo?


Na Osnovni šoli Rogatec so končno konstituirali oba sveta staršev. Predvsem v svetu staršev šole je bilo v preteklosti kar nekaj zapletov in prerekanj.

Ker je ravnatelj Viljem Prevolšek oba sestanka zapustil še pred glasovanjem, se sedaj postavlja vprašanje ali bo izvoljene predstavnike tudi priznal.

 Starši medtem razmišljajo tudi o drugih ukrepih, med njimi o pisnem opozorilu ravnatelju pred odpovedjo.

Po vseh zapletih, ki so se na Osnovni šoli Rogatec dogajali v letošnjem šolskem letu, je bil včeraj končno (ponovno) konstituiran svet staršev. Kot je znano so morali glasovanje predstavnikov sveta staršev, ki je bilo opravljeno sicer že v začetku letošnjega šolskega leta, na pobudo inšpektorata ponoviti, o čemer smo pisali v prejšnjem prispevku.

Predsednik sveta staršev osnovne šole je tako postal Fredi Ferčec, njegova namestnica pa Valerija Boršić. Še dan prej je potekala tudi seja sveta staršev v vrtcu, kjer pa je predsednica postala Marina Strajn, namestnica pa Sandra Pušaver.

Ob izglasovanju sveta staršev so uspešno izvolili tudi predstavnike staršev v svetu zavoda. To so postali Strajn Marina, Boršić Valerija in Ferčec Fredi.

Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez zapletov. Ravnatelj Viljem Prevolšek je namreč tako sestanek sveta staršev v vrtcu, kot tudi v šoli, zapustil še preden so opravili glasovanje za nove predstavnike. Starši se zato sedaj sprašujejo, ali bo ravnatelj Prevolšek novoizbrane predstavnike sploh priznal.

Na drugi strani pa se zapleti nakazujejo tudi pri imenovanju predstavnikov občine Rogatec v svetu zavoda. Starši namreč od občine, kot ustanoviteljice zavoda OŠ Rogatec, pričakujejo, da bo najprej razrešila preostalo predstavnico občine v svetu zavoda, nato pa na dve mesti, ki ji pripadata v svetu zavoda, imenovala nova predstavnika. Toda glede na to, da je ravnatelj Viljem Prevolšek obenem tudi občinski svetnik in član komisije za imenovanja Občine Rogatec, gre pričakovati, da se bo pestro dogajanje v zvezi z OŠ Rogatec preselilo tudi na občinsko raven.

Naslednja poteza opozorilo ravnatelju pred odpovedjo?

Starši so se ob nemoči, ki jo čutijo v boju z ravnateljevim postopanjem, po pomoč in predvsem protokolne pravne nasvete obrnil tudi na nekatere nevladne organizacije.

Glede nekaterih kršitev je med drugim sedaj v igri tudi ukrep opozorila pred odpovedjo ravnatelja s čimer bi se na svetu zavoda odprla razprava o kršitvah ravnatelja s sklepi in podporo sveta staršev.

Ali bodo predstavniki staršev končno dobili svoje odgovore?  So v nasprotnem primeru ravnatelju Prevolšku dejansko šteti dnevi?

B.S.