Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi Miklavžev šahovski turnir v Kozjem


Šahovska sekcija ŠD Kozje in Športna zveza Kozje sta preteklo nedeljo organizirali prvi Miklavžev kadetski šahovski turnir. Turnir je bil razpisan v treh starostnih kategorijah, udeležili pa so se ga igralci do deset in do dvanajst let. Udeležba ni bila ravno številčna, je pa bila zelo kvalitetna, saj so ga udeležili nekateri igralci z vrha slovenske šahovske lestvice v svoji starostni kategoriji.

miklavzev_zmagovalec-matic-prejema-nagrado
Zmagovalec Matic Nareks.

Prvi zmagovalec turnirja je postal Matic Nareks iz ŠD Savinjčan, lani drugi na državnem prvenstvu in letos tudi udeleženec evropskega kadetskega prvenstva, ki je v osmih partijah oddal le pol točke.

Remiziral je z na koncu drugouvrščenim Anejem Bizjakom iz ŠK Brežice, ki je osvojil sedem točk, še pol točke manj pa je imel na skupno tretjem mestu Matic Lavrenčič iz ŠK Ljubljana Duol. Lavrenčič je bil tudi najboljši v mlajši kategoriji do 10 let.

Skupno četrto mesto in tretje v starejši kategoriji je osvojila Nika Potočar iz ŠK Dolenjske toplice, v mlajši pa je bil boj za končno drugo in tretje mesto zelo izenačen.

Po osmih partijah so trije igralci, Filip Kotnik iz Celjskega ŠK, Enej Čurič iz ŽŠK Maribor in član domače šahovske sekcije Bor Gradišek, dosegli popolnoma enak izkupiček. Po dodatnih partijah se je drugega mesta med mlajšimi veselil Filip, tretjega Enej, Bor pa je ostal na nehvaležnem četrtem mestu.

Bogate praktične nagrade in medalje je tekmovalcem podelil vodja tekmovanja in sodnik Marjan Drobne, glede na čas obdarovanja pa so sladka presenečenja prejeli prav vsi nastopajoči. Led je tako prebit, prvi Miklavžev turnir je pod streho in na naslednjem, drugem turnirju prihodnje leto lahko zagotovo pričakujemo še večjo udeležbo.

R.G.

werner-ce-polsi-klik