Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 24. marca 2021, je na portalu chess.com potekal šesti turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Šestega od desetih turnirjev se je udeležilo 12 šahistov, kar je nekoliko manj kot prejšnjih, zato so odigrali le šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Na šestem turnirju smo dobili petega zmagovalca v tej seriji. Nekoliko presenetljivo je to postal  Luka Rečnik iz Šahovskega društva Slovenske Konjice, ki je osvojil maksimalnih šest točk. Dve točki manj sta zbrala  drugouvrščeni Mojmir Cilenšek iz Petrovč in tretjeuvrščeni Bor Gradišek iz Celjskega ŠK.

Zmagovalci v kadetskih starostnih kategorijah so bili: Bor Gradišek v kategoriji do 15 let, Luka Rečnik v kategoriji do 12 let in  Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško v kategoriji do 9 let.

Tudi po šestih turnirjih spomladanske serije vodilni v skupnem seštevku ostaja Mojmir Cilenšek, na drugo mesto se je prebil Bor Gradišek, tretja pa je po novem Inti Maček iz Šahovskega kluba Komenda. Skupaj je v seriji do zdaj nastopilo 24 šahistov. Sedmi turnir bo na sporedu 7. aprila. (R.G.)