Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu so zaplesale čarovnice (foto)


V preteklih dneh so nebo zavzele čarovnice. Izjema ni bil niti Rogatec, kjer so njihove čarovnice s svojimi letečimi metlami ponovno zavzele zračni prostor nad Rogatcem in pričarale nepozabne čarovniške dneve katerih vrhunec je bil Ples čarovnic.

ples-carovnic-rogatec3Svoj pohod so čarovnice iz Rogatca začele že v četrtek, 26. oktobra, ko so se s svojimi letečimi metlami popeljale nad krajem in ob močnih vetrovnih sunkih prevetrile vse luknje, podvodne cevi, hišne napeljave.

Kakopak je bil to šele uvod v njihovo nekajdnevno čarovniško “okupacijo” Rogatca. Že naslednji dan so se namreč ponovno vrnile in nabrusile jezike. Po čarovniškem petku so se za dva dni umaknile v svoje koče, kjer je čarovniški klan malo počival in hkrati skoval načrt za nove čarovniške predstave.

Po sončni in čarovniško mirni soboti in nedelji, so tako metle ponovno zarohnele. Sledila je Noč čarovnic ter obisk Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah in Term Podčetrtek.

Vrhunec čarovniškega dogajanja pa je bil ponedeljekov Ples čarovnic v Rogatcu, ki ga je popestril tudi obisk konjenic Konjeniškega kluba Rogatec. Odličnemu vzdušju pa je svoje dodala še živa glasba, peka kostanjev, čaj ter palačinke z namazi.

ples-carovnic-rogatec11Čarovnice so seveda poskrbele tudi za najmlajše, ki so si lahko v čarovniškem butiku naredili prave čarovniške frizure in poslikali obraz. Poleg tega so lahko najmlajši preizkusili tudi svoje ročne spretnosti v ustvarjalnih čarovniških delavnicah, kjer so izdelovali duhce iz vate in papirja, nizali barvne slamice in izdelovali čarobne verižice, se pomerili v vožnji buč v samokolnici skozi čarobni predor ter pomagali duhcu, da se je popeljal po zraku.

Celotno dogajanje je vseskozi pozorno opazovala velika vrteča se čarovnica na svoji metli, ki je ob močnih pokih možnaristov Rogatec tudi primerno zaključila svojo noč.

ditka-feri-polsi-klik