Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev in motoristov v Šmarju 2017 (foto, video)


Šmarsko motoristično društvo Šparon Riders je zadnjeaprilsko nedeljo pripravilo tradicionalen, že 15. blagoslov motoristov in njihovih jeklenih zveri ob župnijski cerkvi Marije vnebovzete v Šmarju pri Jelšah. Udeležilo se ga je približno 400 motoristov iz vse Slovenije, posamezniki pa so se pripeljali tudi iz tujine.

Tradicijo blagoslova motoristov v Šmarju je pred petnajstimi leti začelo moto društvo Lastovke,  kasneje pa so štafeto od njih prevzeli še vedno aktivni motoristi šmarskega moto kluba Šparon Riders. Pod predsedovanjem Urbana Novaka – Bakota se jih po cestah širom Slovenije in izven podi okrog trideset in ti, kot tudi ostali motoristi, si pri tem seveda želijo tudi Božjega varstva.

Samo lani je na slovenskih cestah umrlo 24 motoristov, od je 21 takšnih, ki so sami povzročili nesrečo. Številni so seveda bili še v nesrečah poškodovani, nekateri tudi s trajnimi invalidskimi in drugimi zdravstvenimi posledicami.

Prav na previdnost jih je opozoril tudi gostujoči duhovnik iz Celja, saj se je domači župnik s farani minuli vikend mudil na romanju v Črni gori. Ob prebranem evangeliju in kratkem nagovoru jih je priporočil v Božje varstvo ter jih poškropil z blagoslovljeno vodo.

Po blagoslovu so se motoristi zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in Vialli pubom, kjer so meso na žaru obračali mesarski mojstri znane šmarske mesarije Moj mesar Jože

Fotografije z dogodka si oglejte spodaj.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”657″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]R. Č.

 

polkaholik-polsi-klik