Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Plesalca Damir Halužan in Anna Maschchyts evropska prvaka


Športna plesalca Anna Maschchyts in Damir Halužan sta v svoji plesni karieri že opozorila nase. Leta 2010 sta bila viceprvaka, kot vzhajaoči zvezdi v Blackpoolu, dve leti kasneje pa sta postala državna prvaka. Damir Halužan je bil tega leta tudi športnik leta Rogaške Slatine (klik!).

Odlična plesalca Anna in Damir sta med drugim finalista treh največjih plesnih tekmovanj na svetu UK, Blackpool in International. Med njunimi zmagami pa je tudi tisto prestižno iz 2015 Japan open. Na velikonočno soboto, 15. 4., sta osvojila naslov evropskega prvaka v WDC-ju. Anna in Damir plešeta za Slovenijo in domače Športno društvo Rolly. Kot je izjavil Branko Padjan iz ŠD Rolly, je to “najlepši jajc ever“.

evropska_prvaka_damir_anna_2

Po tekmovanju sta Anna in Damir izjavila: “Včeraj sva postala evropska prvaka v zvezi WDC AL in sva presrečna! Dolgo časa sva šla k temu cilju in sva res vesela, da sta se trud in odrekanje poplačala in sva dobila nagrado za leta trdega dela. Tekmovanje se je odvijalo v čarobni dvorani Winter Gardens v Blackpoolu, kar je temu dnevu dodalo se več čara in je pripomoglo k fenomenalnemu vzdušju.

Odplesali smo kar 5 rund (po pet plesov), ampak je legendarni orkester Empress Orchestra poskrbel za to, da nam ni bilo težko odplesat zadnji dve rundi, ki sta se odvijali v večernem delu. Počutila sva se sproščeno in plesala sva dobro in suvereno cel dan. Seveda pa midva vedno “poskrbiva” za to, da se nama vsakič na pomembni tekmi zgodi kakšen pripetljaj, in tudi tokrat ni bilo nič drugače – Anja si je med pripravljanjem kave med rundami opekla dlani z vrelo vodo, tako da si je mogla roke cel dan hladit z ledom in mazati z gelom proti opeklinam. Sreča je bila, da je bila na tekmi prva pomoč, kjer so Anji zelo pomagali in so ji stali ob strani skozi celo tekmo.

Zahvalila bi se najinima družinama za podporo vedno in povsod, najinim trenerjem, Športnemu društvu Rolly, prijateljem in vsem, ki so navijali za naju v Blackpoolu in od daleč po celem svetu! Načrti so veliko tekmovanje Blackpool dance festival maja v isti dvorani. To je bila pa odlična generalka!”

Finalni razpored:

1. mesto: Damir Haluzan in Anna Maschchyts (Slovenia)
2. mesto Vladimir Litvinov in Lyubina (Russia)
3. mesto Ruslan Khisamutdinov in Alena Rabinovich (Russia)
itd…

Vir in foto: PŠ Rolly