Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Isabela Kovačič in Damir Halužan športnika leta 2012 v Rogaški Slatini (foto in video)


Zadnji januarski petek je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekala že 18. prireditev Športnik leta 2012 v občini Rogaška Slatina. Na prireditvi v organizaciji Športne zveze Rogaška Slatina so razglasili naj športnico, športnika in ekipo ter podelili priznanja perspektivnim športnikom, zaslužnim športnim delavcem in športnim društvom, ki delujejo v okviru ŠZ Rogaška Slatina.

Pri izboru so tudi letos sodelovali bralci Rogaških novic, društva, člani športne zvez ter Izvršni odbor ŠZ Rogaška. Slednji je na predlog društev določil dobitnike priznanj “Perspektivni športnik” in “Zaslužni športni delavec”, najboljšo ekipo in društvo pa je izvršni odbor izglasoval sam.

Za najboljšo ekipo v letu 2012 so izbrali člansko ekipo BŠD Rogaška Crystal, ki se je lani uvrstila v najvišji kakovostni razred slovenskega klubskega balinanja – Super ligo. Za najboljše društvo so izbrali Športno društvo Boč, ki se ukvarja z rekreacijo je odlično organizirano, lani so sami zgradili travnato nogometno igrišče in objekt ob njem. 

Priznanja “Zaslužni športni delavec” so prejeli Emerik Lešnik (za dolgoletno delo v nogometu, smučanju in še posebej namiznem tenisu v Rogaški Slatini), mag. Branko Kidrič (za večletno delovanje v košarki – najprej kot igralec, sedaj več let kot vodilni v KK Rogaška Crystal), Vinko Vozlič (ob koncu 27 let trajajoče kariere nogometnega sodnika, ki je vodil mnogo tekem slovenske prve lige) in Ivan Boroš, (v slatinskem nogometu prisoten že skoraj pol stoletja in sicer kot igralec, trener in funkcionar v klubu). Priznanje Zaslužni športni delavec je dobil tudi Mirko Žerak in sicer za dolgoletno delo v Teniškem klubu Rogaška, kjer je aktiven pri delu z mladimi in tekmovalnimi ekipami ter organizaciji tekmovanj.

Naj športnica in športnik za leto 2012, Isabela in Damir
Naj športnica in športnik za leto 2012, Isabela in Damir

Za športnico leta so bile nominirane štiri športnice in sicer Isabela Kovačič (kickboks), Anna Mashchyts (športni ples), Tanika Virtovšek (jadralno padalstvo) in Jasmina Zbil (sedeča odbojka). Prav tako so bili za športnika leta nominirani štirje športniki in sicer Gal Bjelovučić (plavanje), Damir Halužan (športni ples), Sebastijan Osrečki (karate) in Miloš Miljković (košarka).

Na osnovi glasovanj bralcev Rogaških novic, športnih društev, članov ŠZ Rogaška in članic ter članov Izvršnega odbora ŠZ Rogaška sta bila za naj športnico in naj športnika leta 2012 v občini Rogaška Slatina izbrana Isabela Kovačič (že drugič zapored!) in Damir Halužan 

Tudi letos je dogodek spremljal pester zabavni program
Tudi letos je dogodek spremljal pester zabavni program

Tudi letos je v programu sodeloval športni novinar Jani Terbovc, ki je na odru gostil Frančeka Gorazda Tiršeka, dobitnika srebrne medalje na paraolimpijskih igrah v Londonu z zračno puško stoje. Poleg njiju so dogodek popestrile štiri mlade glasbenice, plesalca, člana Društva plesnih dejavnosti Rolly ter člani ansambla Donačka. Program je povezovala mag. Klaudija Redenšek, ki se je v paru z “novopečenim” športnikom leta 2012 v Rogaški Slatini Damirjem Halužanom občinstvu predstavila tudi kot odlična plesalka.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov; v prvem lahko prisluhnete izjavama naj športnice in športnika v Rogaški Slatini za leto 2012 Isabeli Kovačič in Damirju Halužanu, v drugem pa nagovoru župana občine Rogaška Slatina mag. Branku Kidriču. galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke iz dogodka. 

 
 
v/t/f: eH