Ekipa RoboBoS iz Bistrice ob Sotli bo predstavljala Slovenijo na prestižnem robotskem tekmovanju v Ameriki

28. 3. 2017 10:05

Na Osnovni šoli Bistrica ob Sotli že pet let uspešno deluje interesna dejavnost Robotika, v kateri so priložnost za izpopolnjevanje svojega znanja našli tehnično nadarjeni in za tehniko motivirani učenci, ki se vsako leto udeležujejo tudi različnih robotskih tekmovanj. 

Letos so bili zelo uspešni na FIRST LEGO League regije Adria, na kateri je sodelovalo 84 FLL ekip (55 slovenskih, 16 srbskih in 13 hrvaških) in o čemer smo poročali tudi na našem portalu (klik!). Uvrstili so se v finale in dosegli izjemen uspeh, saj so postali prvaki v kategoriji TEHNIČNI INTERVJU (Robot Design), laično povedano najboljši mladi inženirji konstruktorji, ki so razvili in konstruirali mehansko dovršenega robota, ki je trden, učinkovit in zmožen opravljati naloge FLL izziva.

9. marca 2017 pa so omenjeni kot državni pokalni zmagovalci prejeli iz ZDA povabilo, da zastopajo Slovenijo na odprtem svetovnem prvenstvu First Lego League Razorback Invitational, na Univerzi v Arkansasu, v Fayettevillu, kjer se bo od 18. do 21. maja 2017 pomerilo najboljših 72 ekip iz celega sveta.

Sodelovanja na tekmovanju v Ameriki pa ne financira država, zato se učenci in učitelji trudijo zbrati donatorska sredstva, ki jim bodo omogočila sodelovanje na tem prestižnem tekmovanju.

Ekipo RoboBos iz Osnovne šole Bistrica ob Sotli sestavlja 6 učencev in mentorja David Žuraj ter Stane Dragovan.

Vir in foto: arhiv OŠ Bistrica ob Sotli

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X