Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člani ekipe RoboBos iz Bistrice ob Sotli najboljši mladi inženirji konstruktorji First Lego League


Kar 84 First Lego League (FLL) ekip (55 slovenskih, 16 srbskih in 13 hrvaških) je sodelovalo v letošnji sezoni projekta Živalski zavezniki, v okviru katerega so ekipe izbrale, raziskale in ponudile rešitve za resnični svetovni problem. 

Na finalu je tekmovala tudi ekipa RoboBos iz Bistrice ob Sotli, ki je zopet dosegla izjemen uspeh. Postali so prvaki v kategoriji “tehnični intervju” (Robot Design), po domače povedano najboljši mladi inženirji konstruktorji.

Ekipa je razvila in konstruirala mehansko dovršenega robota, ki je trden, učinkovit in zmožen opravljati naloge FLL Izziva. S pomočjo uporabe programskih načel, vključno z jasnim, preciznim in ponovno uporabnim programskih jezikom, so robotu omogočili, da je avtonomno in konsistentno izvedel naloge Izziva. Ob tem uporabljajo zanesljivo inženirsko prakso in dobro razvito strategijo pri konstruiranju ter izdelavi inovativnega, dobro delujočega robota.

robobos_2

Na Finalu First lego League regije Adria in Odprtem državnem prvenstvu FLL Slovenije na Dobrovi se je srečalo in družilo 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije in Hrvaške.

Ekipo RoboBos OŠ Bistrica ob Sotli so sestavljali: Leon Čepin, Srečko Čakš, Kristijan Gabron, Gal Javeršek, Gašper Tominšek in Miha Valenčak z mentorjema Davidom Žurajem in Stanetom Dragovanom.

Pomerili so se v kategorijah: tekma robota, projekt, tehnični intervju in vrednote ekipnega dela. Ob zmagi v tehničnem intervjuju so se v prav vseh kategorijah odlično odrezali.

S svojim obiskom sta tekmovanje počastila predsednik RS g. Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.