Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogatec: v gospodarsko cono vabijo investitorje, ki razmišljajo razvojno


V torek, 10. januarja, se je vorganizaciji Občine Rogatec in podjetja Anepremičnine, v Rogatcu odvila poslovna konferenca, na kateri so udeležence seznanili o možnostih za naložbe v gospodarski coni Rogatec. Občina Rogatec si želi k zelenim, »greenfield investicijam« v kraj privabiti domače in tuje investitorje ter tako prispevati k dvigu konkurenčnosti in rasti podjetništva.

Poleg domačega župana Martina Mikoliča so se konference udeležili še gospodarski minister Zdravko Počivalšek, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Marjan Mačkošek, predsednik Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh, član uprave Abanke Matej Golob Matzele in številni podjetniki, hrvaški sosedi in predstavnica veleposlaništva Bolivarske republike Venezuele.

V gospodarski coni v Rogatcu na voljo 30 parcel za različne dejavnosti

Osrednja rdeča nit konference je bila predstavitev priložnosti za tista domača in tuja podjetja, ki v sedanji gospodarski rasti razmišljajo razvojno, o novih poslovnih potezah in naložbah.

V gospodarski coni Rogatec je na 43.000 m² na voljo 30 parcel različnih velikosti, območje gospodarske cona pa je namenjeno obrtnim, skladiščnim, prometnim, trgovskim, poslovnim in proizvodnim ter spremljajočim storitvenim in servisnim dejavnostim.

gospodarska_cona_rogatec

Minister Počivalšek: dobri pogoji za naložbe naloga lokalne skupnosti in prodajalcev zemljič

Zbrane je z napovedjo priprave zakona o spodbujanju investicij nagovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ob čemer je izpostavil, da ne bi smeli ločevati domačih in tujih investitorjev, pač pa predvsem ponujati nove priložnosti podjetnikom za vlaganja v gospodarski razvoj območij in Slovenije.

Naloga lokalne skupnosti in prodajalcev zemljišč pa je, tako Počivalšek, podjetnikom ponuditi najboljše pogoje za naložbe.

5-img_2809

Župan Mikolič: glavni prednosti zagotovo železnica in bližina Hrvaške

Na konferenci je župan Občine Rogatec Martin Mikolič obljubil, da bodo bodočim investitorjem nudili vso pomoč in podporo in ob tem dodal, da je Občina Rogatec ena redkih, ki je sprejela prostorski načrt in že več let spodbuja hitrejši gospodarski razvoj občine, s tem pa še kako pomembna nova delovna mesta.

Kot glavno prednost Mikolič izpostavlja železnico, saj lahko blago podjetja naložijo v Luki Koper in ga raztovorijo v coni v Rogatcu, ob tem pa je pomembna bližina avtoceste: “Lokacijsko smo precej zanimivi, tudi kar se tiče logistike. Imamo le 15 kilometrov do avtoceste proti Zagrebu in Beogradu, v naslednjem letu bo končan še “slovenski” krak avtocestne povezave do Maribora oz. Šentilja.

Obmejna lega je po prepričanju Mikoliča prej velika prednost, nikakor ne hiba območja: “Stavimo tudi na to, da mejimo na Zagorsko-Krapinsko županijo, ki je gospodarsko vodilna na Hrvaškem. Hrvaška občina Hum na Sutli je gospodarsko zelo razvita, v trikilometrski dolini so prisotne številne tovarne, različni obrati in dejavnosti, kar bo zagotovo zanimivo za potencialne investitorje.”

2-rogatec-cona-1

Parcele v novi gospodarski coni, ki se nahaja tik ob cesti in z železniško povezavo, investitorjem ponujajo po ceni od 24 do 36 evrov na m². 

K investiciji v gospodarski coni vzpodbuja tudi lastnik predmetnega zemljišča

Ustrezno cenovno politiko po posameznih območjih znotraj gospodarske cone, s katero želijo v sodelovanju z Občino Rogatec vzpodbuditi mala in srednja podjetja, je oblikovala družba Anepremičnine, lastnik predmetnega zemljišča.

Slednja investitorje vzpodbuja, naj se odločijo za investicijo v cono. Tudi sami vidijo številne prednosti, med katere gre izpostaviti bližino hrvaške hitre ceste, neposredno ob coni izgrajeni krak železniškega tira, dobro komunalno opremljenost in že izvedeno parcelacijo zemljišč.

tzagar-kozje