Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Laura Potisk in Alen Neskić športnika leta 2016 v Rogaški Slatini (foto in video)


Sinoči se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvila že 22. prireditev Športnik leta, na kateri je Športna zveza Rogaška Slatina razglasila najboljše v športu občine Rogaška Slatina za leto 2016.

Letos sta si laskavi naslov športnik leta prislužila karateistka Laura Potisk in nogometaš Alen Neskić, seveda pa so tudi tokrat razglasili najboljšo ekipo, podelili priznanje perspektivnim športnikom, najbolj zaslužnim športnim delavcem, športnemu društvu.

Župan Branko Kidrič: več sredstev za šport v letu 2017 in pohvale za delo v nogometnem klubu

sportnik_leta_2016_rogaska_2Župan Branko Kidrič je v nagovoru izpostavil, da Občina še vedno goji zelo dober posluh do športa, kar nedvomno kažejo tudi rezultati, ki jih športniki dosegajo. Kljub dejstvu, da država daje občinam manj denarja, pa v Rogaški razmišljajo drugače: “Ker želimo dati športu še večji zagon, smo se odločili, da ne glede na prej izrečena dejstva, povečamo sredstva za šport v tem letu za 10 odstotkov in sredstva za vzdrževanje športih objektov za 20 odstotkov.” 

Izpostavil pa je tudi dobro delo v slatinskem nogometnem klubu, ki v zadnjih letih doživlja preporod: “Ob tej priložnosti sem enkrat ali celo dvakrat v dvajsetih letih komentiral tudi delo v našem nogometnem klubu, predvsem z negativnega vidika. Zdi se mi prav, da tokrat z velikim veseljem pohvalim delo sedanji garnituri vodstva in sestava vseh selekcij v nogometnem klubu. Dobro se dela z mladimi, članski ekipi je uspel preboj v višji rang, kjer se enakovredno kosa z drugimi ekipami.”

Celotnemu nagovoru, v katerem je med drugim izpostavil lanskoletne pridobitve in dogodke ter se zahvalil vsem, ki na kakršenkoli način vlagajo sredstva in čas za razvoj in uspehe športnikov, lahko prisluhnete tukaj:

 

Športnica leta tretjič Laura Potisk, športnik leta povratnik v Rogaško Alen Neskić

Za leto 2016 sta bili za športnico leta nominirani Laura Potisk (Karate klub Rogaška Slatina) in Zala Vipotnik (Tvirling klub Rogaška). V moški kategoriji pa so bili nominirani Elio Artič (borilne veščine), Tadej Ferme (Košarkarski klub Rogaška), Alen Neskić (Nogometni klub Rogaška) in Tim Zupanc (Karate klub Rogaška Slatina).

sportnik_leta_2016_rogaska_3

Največ glasov, ki so jih tudi letos prispevala športna društva, člani športne zveze, člani izvršnega odbora športne zveze in bralci Rogaških novic, sta prejela Laura Potisk in Alen Neskić.

Po enoletnem premoru, sicer pa že tretjem nazivu športnica leta občine Rogaška Slatina, je novinarjem o občutkih zaupala Laura Potisk:

 

Alen Neskić, povratnik v matični klub, pa je novinarjem med drugim zaupal o dobri odločitvi za vrnitev v Rogaško, o trenerju, ki je njegov oče in načrtih v nadaljevanju nogometne sezone:

 

Priznanja tudi društvu, ekipi, športnim delavcem, perspektivnim športnikom in najuspešnejšim v šolskem športu  

Na prireditvi so tudi tokrat podelili priznanja na številnih ravneh. Priznanja za uspehe v šolskem športu so prejeli: Tonja Kojterer in Alen Ivanuš s I. OŠ Rogaška Slatina, Jakob Napotnik, Tjša Kunštek in Gašper Lan Prah z II. OŠ Rogaška Slatina, Jan Cajzek in Bošzjan Strnad s III. OŠ Rogaška Slatina, Niko Volarič, Patrik Tabak in Luka Božak s Šolskega centra Rogaška Slatina.

sportnik_leta_2016_rogaska_4
Prejemniki priznanj za uspehe v šolskem športu v letu 2016.

Priznanje Perspektivni športnik so prejeli Timotej Jordan (Karate klub Kozjansko in Obsotelje), Oliver Tepeš in Glorija Paš (Karate klub Rogaška), Špela Virant (ŠD I. OŠ Rogaška Slatina), Lana Isenoski, Karina Viderščak in Tjaša Turnšek (KD Janina), Gašper Turnšek (Društvo košarkarska šola), Alja Kutija in Tamara Boršič (Tvirling klub Rogaška), Jan Kodelič (Nogometni klub Rogaška) ter Alex Stavanič in Tadej Colnarič (Košarkarski klub Rogaška).

sportnik_leta_2016_rogaska_5
Perspektivni športniki

Priznanje Zaslužni športni delavec so prejeli Darko Lorber (Nogometni klub Rogaška), Miha Romih (Karate klub Kozjansko in Obsotelje) in Bojan Šafranko (Košarkarski klub Rogaška).

sportnik_leta_2016_rogaska_6
Zaslužni športni delavci

Naj ekipa v letu 2016 je članska ekipa Nogometnega kluba Rogaška, naj društvo v letu 2016 pa Smučarski klub Rogaška. 

sportnik_leta_2016_rogaska_7
Naj ekipa 2016

Za glasbeno-zabavni program so na prireditvi poskrbeli učenci I. osnovne šole Rogaška Slatina, Dejan Vunjak in mladi harmonikar.

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih na prireditvi.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”602″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]