Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ste vedeli, da je nova prva ameriška dama s Kozjanskega?


mel-3Po priznanju volilnega poraza s strani demokratske kandidatke Hillary R. Clinton je razblinjen še zadnji dvom, da je Donald J. Trump postal 45. predsednik Združenih držav Amerike. Njegova aktualna soproga Melania, prej Melanija, kot veste, izhaja iz Sevnice.

Mesto ob Savi geografsko sodi na Štajersko, manj znano pa je, da dejansko sodi tudi na Kozjansko, ki je v najširšem smislu na vzhodu zamejeno s Sotlo, na jugu s Savo, na zahodu s Savinjo, na severu pa z navidezno črto med Celjem in Rogatcem. Iz osrednjega območja, ki je umeščeno v zaledje so se mnogi prebivalci v zadnjem stoletju naselili v kraje, ki so na meji “velikega Kozjanskega”: Brežice, Celje, Krško, Laško, Rogaška Slatina, Sevnica, Šentjur, Šmarje pri Jelšah. Tako se lahko Kozjanci pohvalimo, da ljudje z našega območja naseljujejo tudi Belo hišo, kar se bo sicer zgodilo šele ob inavguraciji v mesecu januarju.

Orientacijska karta KozjanskegaGospa Trump se je rodila leta 1970, sedanji priimek pa nosi od leta 2005. S soprogom imata sina Barrona, ki se je rodil leta 2006.

Kolikor je bilo zaznati iz njenih preteklih izjav, svojega porekla ni obešala na velik zvon, upati pa je, da bo imela njena nekdanja domovina od tega vseeno kakšno korist.

Do pred kratkim je s Trumpom sodelovala steklarna Rogaška, ki je zanj izdelovala linijo kristala. Pred desetletjem so za njegovega zadnjega potomca izdelali celo zibelko, pred kratkim pa je zaokrožila vest, da posel ni več aktualen.

Sevnico s kozjanskim zaledjem v smeri Planine pri Sevnici, ki sicer leži v šentjurski občini, povezuje regionalna cesta, ki pa je v dolžini poldrugega kilometra še vedno v makadamski izvedbi. V sami Sevnici med drugim premorejo tudi Kozjansko ulico!

stajerski-2016-polsi-klik