Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Se gradu Podčetrtek z novim potencialnim lastnikom vendarle obetajo boljši časi?


Grad PodèetrtekPo številnih zvodenelih poskusih prodaje gradu Podčetrtek se zanj zanima angleški poslovnež indijskega rodu, ki namerava grad obnoviti in ga preurediti v hotel za petične goste. Župan občine Peter Misja si želi, da bi pogodbo o prodaji gradu, vredno 300 tisoč evrov, skupaj še z drugimi tremi lastniki, sklenili do konca leta oz. v začetku leta 2017.

Mogočni grad Podčetrtek kljub napovedanim in kasneje propadlim poskusom prodaje sameva že več desetletij. Občina Podčetrtek, ki je leta 2005 poskrbela za obnovo strehe gradu, je takrat dobila 20-odstotni lastniški delež. Ostanek, 80-odstotni delež, pa pripada trem dedičem pokojnega Giorga Žečevića (dva dediča živita v Londonu, vdova pa v Srbiji). Na Občini Podčetrtek pričakujejo, da bodo do konca leta, skupaj z omenjenimi tremi lastniki, sklenil 300 tisočakov vredno kupoprodajno pogodbo o prodaji gradu Podčetrtek.

Župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki se trenutno nahaja na Dnevih hrvaškega turizma na Braču, je optimističen glede prodaje oz. ureditve gradu, za kar si prizadeva vse od nastopa prvega mandata. “Kupec verjetno ni samo eden, zelo mogoče se bo v kratkem še kaj spremenilo. Občina si obeta obnovo gradu in vseh ostalih objektov, razgledne terase, pa tudi grajske kašče za potrebe turizma in s tem bo imela občina Podčetrtek tudi na tem področju urejene zadeve“, je za naš portal povedal Misja.

Čas, ki ga bo novi lastnik imel na razpolago, pa bo po pogodbi omejen na tri leta. V tem času bo moral razpadajoče grajsko poslopje urediti tako, da bo v stabilnem in urejenem stanju. V kolikor mu to ne bo uspelo, bo prišlo do razveze pogodbe in vračila 20-odstotnega lastniškega deleža Občini Podčetrtek.

eH

sola-voznje-polsi-klik