Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostno v Rogatcu: podelili občinska priznanja (foto in video)


V Rogatcu so pred Grajsko pristavo minulo soboto slavnostno podelili občinska priznanja, in sicer denarno nagrado, priznanje občine in dve plaketi občine. Letošnji nagrajenci so bili PGD Dobovec, ga. Majda Kramberger, ga. Margareta Krivec in domača rock skupina Mi2. Slovesnosti so se udeležilitudi župani sosednjih občin.

Letošnji občinski nagrajenci Občine Rogatec.

Občane je ob prazniku pozdravil župan Rogatca, Martin Mikolič in predstavil projekte, ki so jih že uresničili in tiste, ki jih še bodo. Vabljeni k ogledu videoprispevka:

Denarno nagrado Občine Rogatec v višini 600 evrov so letos podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Dobovec pri Rogatcu. Društvo je v dobrih 30 letih prostovoljnega delovanja investiralo v gasilsko opremo in vozila, zgradili pa so tudi vaško-gasilski dom. Letošnja pridobitev specialnega gasilskega vozila za gozdne požare jim bo pomagala pri gašenju požarov tudi v sosednjih občinah. Lani so bili zelo aktivni tudi pri reševanju migrantske problematike na mejnem prehodu Dobovec ter pomagali so Slovenski vojski pri postavitvi žične ograje. Aktivni so na različnih gasilskih tekmovanjih, hkrati pa se z dodatnimi izobraževanji in usposabljanji trudijo tudi za podmladek.

V imenu občinskih nagrajencev se je zahvalila ga. Majda Kramberger.V imenu občinskih nagrajencev se je zahvalila ga. Majda Kramberger.

Priznanje Občine Rogatec je prejela ga. Majda Kramberger. Že od same ustanovitve je aktivna članica Društva žena Občine Rogatec, kjer opravlja tudi funkcijo predsednice. Že desetletja aktivno sodeluje pri organizaciji kulturnega in družabnega življenja v Rogatcu. Svoje znanje že vrsto let predaja tudi staršem v materinski šoli, zavzema pa se tudi za ustno higieno in čistke zobke otrok. Njeno hudomušno zahvalo si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku:

 

Plaketo Občine Rogatec je letos prejela slovenska rock skupina Mi2. Njihovi začetki segajo v Rogatec v leto 1995. Fantje prihajajo iz Rogatca (Igor Orač iz Šmarja). Na slovensko glasbeno sceno so se prebili s skladbo Črtica, lani so s koncertom ob 20. obletnici Od Črtice do Čiste jebe razprodali veliko dvorano Hale Tivoli. Do danes imajo 7 samostojnih albumov, več videospotov in tudi literarnih del. Osvojili so srca vseh generacij, saj v skladbah opevajo slovenskega človeka.

Plaketo Občine Rogatec je v imenu skupine Mi2 prevzel Tone Kregar.
Plaketo Občine Rogatec je v imenu skupine Mi2 prevzel Tone Kregar.

Plaketo Občine Rogatec je letos prejela tudi ga. Margareta Krivec, upokojena šivilja, ki je še posebej aktivna v Krajevni skupnosti Donačka Gora. Družbeno je vpeta v več društev na območju občine, odlikuje pa jo tudi njena solidarnost. Pomaga na Rdečem križu, v Župniji Rogatec, PGD Donačka Gora, vsako leto pa jo lahko vidimo tudi na tradicionalni etno prireditvi Likof na taberhi.

V imenu županov sosednjih občin se je zahvalila županja Kozjega, ga. Milenca Krajnc.

Županja Kozjega, ga. Milenca Krajnc.
Županja Kozjega, ga. Milenca Krajnc.

Kulturni program so soustvarjali tudi Društvo ročnih možnaristov Rogatec–Rogaška ter pevski zbor Antona Stefanciosa Rogatec. Program je povezovala Sergeja Javornik.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

f/t/v: J. C.