Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za kaj bodo v občini Rogatec namenili dober milijon investicijskega denarja


V Rogatcu je občinski svet na pretekli redni seji sprejel občinski proračun za leto 2024. Koliko investicijskega denarja ta predvideva in za katere projekte bo namenjen, preverite v nadaljevanju.

Občinski proračun za leto 2024 predvideva dobrih 4,5 milijonov evrov prihodkov in 4,2 milijona evrov odhodkov. Od teh je dober milijon evrov namenjen že obstoječim in novim investicijam, kar predstavlja 24 % vseh odhodkov. Tri najpomembnejše občinske investicije v letošnjem letu so zaključek gradnje prizidka h gasilskem domu v Donački Gori, ureditev kanalizacije v Rogatcu in obnova prostorov Zdravstvene postaje Rogatec.

Tako je prizidek izgledal ob koncu lanskega decembra.; vir foto: FB/PGD Donačka Gora

Kot nam je pojasnil župan Martin Mikolič, si želijo prizidek h gasilskem domu, v katerem deluje PGD Donačka Gora, dokončati do konca aprila. Poleg tega bodo uredili še obstoječo dvorano, tako da se bo kapaciteta povečala na 100 ljudi. Ta projekt je vreden okoli 250.000 evrov, podobne višine pa je tudi ureditev prostorov Zdravstvene postaje Rogatec. Tam se bo uredila pediatrija in prostori za referenčni pisarno. Prav tako se bo v celoti zamenjalo stavbno pohištvo in nabavila vsa potrebna oprema. Še ena velika pridobitev za kraj bo izgradnja kolesarske steze, ki jo finanicra država.

Okoli 80 tisoč evrov bodo namenili kanalizaciji. Vse stanovanjske objekte, ki so v urbanem delu naselja Rogatec, nameravajo priključiti na javno kanalizacijo, ki je priključena na čistilno napravo v Rogaški Slatini. Okoli 40 tisoč evrov namenjajo tudi obnovi starega gradu. So v zaključni fazi obnove obeh stolpičev, ki so jih statično sanirali. Proračun predvideva še 200 tisoč evrov za urejanje cest, preostanek denarja pa je namenjen manjšim projektom.

Dom upokojencev Rogatec

Še eden izmed omembe vrednih projektov, ki ga sicer ne financira občina, je gradnja novega doma upokojencev, ki bo deloval kot dislocirana enota Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Dobrega 3,6 milijona evrov vreden projekt se približuje koncu, prve varovance bi naj predvidoma sprejel prihajajočo pomlad. V novi zgradbi bo na voljo 34 postelj. Dve bosta namenjeni dnevnemu varstvu oziroma kratkotrajnim namestitvam, preostale pa bodo zasedli varovanci.

Vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah