Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur: Opera pod zvezdami navdušila obiskovalce (foto in video)


opera_pod_zvezdami_sentjur_2016_1Sinoči se je v šentjurskem hramu kulture, Ipavčevem kulturnem centru, odvila prireditev Opera pod zvezdami. Kljub temu, da se zaradi dežja prireditev ni odvijala na sprva predvidnemu Ipavčevemu vrtu, je še kako navdušila prisotne v dvorani. Organizator dogodka je bila Šola odrskih umetnosti Vocal BK Studio.

Obiskovalci so bili deležni pravega šopka najlepših opernih in operetnih arij. Po pozdravnem nagovoru Boštjana Korošca, Vocal BK Studio, so ob spremljavi pianista Simona Dvoršaka nastopili priznani pevski solisti.

Prvi je navdušil basist Matija Bizjan, prejemnik številnih glasbenih nagrad pri nas in v tujini, sicer študent Akademije za glasbo v Ljubljani. Za njim je nastopil profesor petja in baritonist Boštjan Korošec, ki sicer redno koncertira doma in v tujini ter sodeluje z raznimi zbori, vokalnimi in inštrumentalnimi zasedbami ter solisti.

Tretji je na oder stopil tenorist Matjaž Stopinšek, ki je kot solist sodeloval pri izvedbi številnih velikih vokalno-inštrumentalnih del v Avstriji, Italiji, Hrvaški, Siriji, Madžarski in Sloveniji.

opera_pod_zvezdami_sentjur_2016_2

Obiskovalce sta sinoči očarali še sopranistka Željka Predojević in mezzosopranistka Nuška Drašček Rojko. Tudi njuni dosedanji karieri sta zaznamovani s številnimi uspehi in nagradami na domačih in tujih odrih, nastopali sta v številnih znanih zborih in orkestrih.

Prireditev Opera pod zvezdami je zagotovo dobrodošla poletna popestritev dogajanja v Šentjurju. Slednje so z bučnim aplavzom, s katerim so si “izborili” dodatno arijo, potrdili obiskovalci koncerta, ki so se po končani prireditvi družili v avli kulturnega centra.

opera_pod_zvezdami_sentjur_2016_3

V spodnjem video posnetku smo pripravili kratke inserte sinočnjega koncerta, vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij.

 eH

muri-polsi-klik