Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokovo Poletje 2016: Ples godal z zagrebškim komornim orkestrom (foto, video)


DSC06282V cerkvi Sv. Roka je preteklo sredo odzvanjala klasična glasba. V okviru Rokovega poletja 2016 je Zagrebški komorni orkester s solistko Lucijo Štivčević zbranim predstavil skladbe skladateljev D. Zipolija, A. Vivaldija in L. Srokočevića. 

Tudi letos so (in še bodo) organizatorji Rokovega poletja s svojim programom več kot odlično poskrbeli za svoje obiskovalce. Festivalno dogajanje v cerkvi Sv. Roka se je letos pričelo s koncertom mladih klasikov (Dejan Kušer, Tomaž Zevnik in Aleksander Hovetić), nadaljevalo pa z Zagrebškim komornim orkestrom.

Izvrsten godalni ansambel sestavljajo najboljši hrvaški in tuji godalci svoje generacije. Orkester sodeluje z izvrstnimi solisti, kot so Maxim Fedotov, ki je hkrati tudi umetniški vodja omenjenega sestava, Francois Viegel, Dora Schwarzberg in drugimi. V sredo se jim je na odru pridružila mlada, a zelo uspešna kitaristka Lucija Štivčević, ki je s svojim obiranjem strun publiko naravnost očarala.

Zagrebški godalci so v okviru koncerta Ples Godal pripravili pester program, ki ga tvorijo biseri instrumentalne glasbe od baroka do romantike. V prvem delu so nam preigravali Elevazione za godala skladatelja D. Zipolija inkasneje s pomočjo kitaristke prešli v svet Vivaldija. Koncert za kitaro in godala v D-duru je zbrane očaral do te mere, da so z bučnim aplavzom mladi glasbenici čestitali kar dvakrat. Zadnji del koncerta je bil delo skladatelja L. Sorkočevića z naslovom Simfonija št. 3 v D-duru.

Da pa ne ostanemo zgolj pri besedah, lahko izseke sredinega koncerta slišite v slednjem videu:

Koncert, čeravno kratek, je nedvomno popestril dogajanje v tej zgodovinski cerkvi sv. Roka, a to še ni konec, saj bomo kaj kmalu lahko prisluhnili novi glasbeni umetnici. V drugi polovici avgusta boste namreč lahko prisluhnili harfistki Tanji Vogrin.

Za konec vabljeni k ogledu priložene fotogalerije.

Kristina Strašek

rokovo-2016-polsi-klik