Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti KK Kozjansko in Obsotelje blesteli na Hrvaškem


karate_kio_pokalna_durdevacV soboto, 2. aprila, se je v Đurđevcu na Hrvaškem odvijal 7. mednarodni karate turnir Đurđevac Open 2016. Nastopilo je 757 tekmovalcev iz 71 klubov, iz šestih držav. Nastopila je štiričlanska ekipa Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. V okviru širšega izbora otroške reprezentance Slovenije sta prvič v svoji karieri zastopala Žan Luka Lesnika in Timotej Jordan. Ta tekma je bila kot kontrolna tekma za možni nastop na otroškem balkanskem prvenstvu, ki bo letos v Srbiji. Preko kluba pa sta nastopila Jan in Bor Hartl.

V kategoriji kadetov sta začela kataša. Jan je suvereno premagal vso konkurenco in osvojil odlično 1.mesto, njegov brat Bor pa  je po repasažu osvojil končno 3.mesto. Tako sta odlično začela s tekmovanjem in pokazala, da smo zopet v boju za najvišja mesta.

Naslednji je nastopil Timotej Jordan, ki je imel ognjeni krst v reprezentančnem nastopu. Zelo dobro ga je izkoristil, saj je v kategoriji dečkov 10, 11 let, +46 kg, osvojil odlično 2.mesto. S tem je nedvomno opozoril nase, za možnega potnika slovenske reprezentance na otroško balkansko prvenstvo. V finalu ga je premagal nasprotnik iz Hrvaške.

Na tatamije sta spet stopila brata Hartl in sicer v športnih borbah v kategoriji kadetov, do 52 kg. Tukaj je se je Jan v repasažu boril za tretje mesto, vendar na žalost izgubil. Bor v športnih borbah ni osvojil vidnejše uvrstitve.

Tekmovalce je usmerjal in vodil vodja ekipe Andrej Hartl. Tekmovalci so nedvomno zopet dosegli zavidljive uspehe na mednarodni ravni.

Vir in foto: Miha Romih