Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstavitve najvplivnejših 2015: od 31. do 40. mesta


50-naj-2015-31-40V tokratnih predstavitvah najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vas seznanjamo z aktivnostjo vplivnežev, razvrščenih med 31. in 40. mestom.

Čeprav se v alpskem smučanju ne bi uvrstili v finalno vožnjo, gre za zelo pomembne in ugledne ljudi s številnih različnih področij. Od lokalnega politika, mednarodne uradnice, nekaj uspešnih gospodarstvenikov, rehabilitiranega škofa in znanega gostinca ter kulturnika.

Grafični prikaz nad fotografijo – puščica navzgor ali navzdol ter številka ponazarjajo uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših (v letu 2013).

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2015)
31 -9
Martin Mikolič
Še vedno izredno priljubljen župan Martin Mikolič tudi preteklo leto ocenjuje kot izredno uspešno, kljub slabšemu finančnemu stanju so realizirali številne projekte, najbolj izstopa skupni projekt vodooskrbe petih občin in dokončanje vzhodnega ter zahodnega dela dvorca Strmol, kjer so uredili t.i. obrtni center.Sicer pa je minulo leto po njegovih besedah močno zaznamovala begunska kriza, ki se jo je občitilo tudi v občini Rogatec, saj je v Dobovcu mejo prestopilo več tisoočglava množica beguncov oz. migrantov.Kljub bolniškem staležu (Mikolič je bil operiran na hrbtenici) se je župan aktivno vključil v reševanje problema in bil večkrat fizično prisoten na terenu.

V leto 2016 gleda smelo in načrtuje nekaj projektov, od urejanja cest, pločnikov, do ureditve kulturno-gasilskega doma Dobovec in še kaj.  Lanska uvrstitev (22.)

32 – 6
Marjeta Jager
“Ostala bom ponosna Šentjurčanka,” pravi Marjeta Jager, ki že dve desetletji dela v različnih institucijah Evropske unije. V letu 2014 je postala vodja kabineta evropske komisarke Violete Bulc.Na položaju je ostala do lanskega julija.Zamenjal jo je Matej Zakonjšek. Jagrova pa je postala direktorica generalnega direktorata za mobilnost in promet evropske komisije. Lanska uvrstitev (26.)
33 – 3Vinko But Že tretjič zapored pa je na naši lestvici prisoten direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, ki sicer zaposluje 73 ljudi, Vinko But.Tudi letošnje leto je sicer minilo brez večjih investicij in vlaganj, še vedno pa sledijo izjemni uspešni poti izpopolnjevanja in reklamiranja vinskih blagovnih znamk Hiše vin Emino.Minulo leto je najbolj zaznamovala nova blagovna znamka “Pubec – Štajersko mlado vino”, pod katero se je prvič povezalo 27 štajerski vinarjev, pridelovalcev mladega vina, s čimer želijo povečati prepoznavnost svojih mladih vin na domačem trgu in v tujini.Letos se v Hiši vin Emino po besedah Buta ponašajo s polnimi cisternami in izjemno letino, odkupili so 356 ton grozdja, kar je 30% več kot lani, kar bo naneslo približno 250.000 litrov kvalitetnega vina.

Lanskoletno Martinovo so počastili s predstavitvijo 3D animacijskega filma o Trtki Franji, s katerim želijo svoji ponudbi dodati še delček izobraževalne vsebine ter osvetliti dejstvo, da se v Hiši vin Emino zavedajo vrednosti lokalnega okolja. Lanska uvrstitev (30.)

34 + 4
prof. ddr. Anton Stres
Konec prepovedi pastoralnega delovanja, ki je s strani vatikanske kongregacije za škofe v juniju dosegla Slovenijo, je ddr. Antona Stresa rehabilitirala kot pomembno aktivno osebnost katoliške Cerkve na Slovenskem.Vrnitev škofovskih insignij mu je vrnila pravico opravljati škofovska opravila, kot so denimo birme itd.Ponovno je postal tudi aktiven in polnopraven član Slovenske škofovske konference.Zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani je nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore avgusta imenoval za rektorja Katoliškega inštituta, katerega glavno poslanstvo je prizadevanje za ustanovitev katoliške univerze v Sloveniji. Lanska predstavitev (38.)
35 – 3
Anton Škrabl
Anton Škrabl iz Brestovca pri Rog. Slatini, lastnik ene največjih orgelskih delavnic v Evropi in svetu, od koder še vedno prihaja največ izdelanih orgel, je že stalnica na naši lestvici.Njegove orgle najdemo v več kot 20 državah po vsem svetu.V podjetju, kjer zaposlujejo okoli 60 delavcev, na skupno 10.000 kvadratnih metrih izdelujejo in restavrirajo orgle, harmonije in ostale inštrumente.Uspešno poslovanje in kvalitetno izdelavo končnih izdelkov pa v podjetju še vedno pripisujejo lastni proizvodnji prav vseh delov, ki sestavljajo orgle.

V letu 2014 beležijo 1,25 milijona evrov prihodkov (nekoliko manj kot leto poprej) ter 30 tisočakov čistega dobička (približno enako kot leto poprej). Lanska predstavitev (32.)

36  + 8Peter Lapornik Trgovec s talnimi oblogami je letu 2014 prihodke dvignil za pol milijona na 5,2 mio €, ki jih je ustvaril s 36 zaposlenci. Pri tem je pridelal slabih sto tisočakov dobička.V letu 2015 je odprl prodajna salona v Krškem in Kromberku pri Novi Gorici, tako da jih ima skupaj 9.Podjetje je lani obeležilo 25-letnico, vendar ne tako bučno kot je to bilo npr. leta 2010.Lanska uvrstitev (44.)
37 + 8
Srečko Kunst
V minulem letu je prepoznaven gostinec iz Bistrice ob Sotli Srečko Kunst v Krškem odprl Gostilno Kunst in s tem povečal prepoznavnost svoje kuhinje.Kljub vsemu še vedno najde čas za organizacijo odmevnejših prireditev in dogodkov, ki se že tradicionalno odvijajo v Bistrici ob Sotli, vse od pustovanja, tekmovanja v kuhanju golaža, kuhanje golaža na god sv.Petra (29. junij), ipd.V zadnjih letih je zaslovel po odlično pripravljenih kopunih, še vedno pa vseskozi svojo ponudbo odlično nadgrajuje.Udeležuje se številnih predstavitev in tekmovanj v Sloveniji in tujini, s čimer širi kuharsko obzorje, gost pa še vedno ostaja na prvem mestu. Lanska uvrstitev (45.)
38 + 1
Franc Branko Zupnac
Kozjanski “baumaks” je imel v letu 2014 za 5,5 mio € prihodkov, kar pomeni minimalno zmanjšanje glede na leto poprej.V edini poslovalnici ohranja 26 zaposlenih.Kot zanimivost dodajmo, da je ob svojih mislih na rednem prodajnem katalogu nedavno dodal svojo fotografijo. Lanska predstavitev (39.)
39 +1Aleksander Janša
Edino podjetje iz dobjanske občine na naši lestvici je v letu 2014 poslovali zelo podobno kot tri predhodna leta in z 38 zaposlenimi ustvarilo 17,3 mio € prihodkov ter prikazalo slabih 250 tisoč čistega dobička. Lanska predstavitev (40.)
40   +1Viljem Gradišek
Polje d.o.o. s svojimi trgovinami v Kozjem, Mestinju, Šentjurju in Mariboru še naprej posluje uspešno. Promet jim je sicer v letu 2014 upadel za približno pol milijona glede na leto poprej, a čisti dobiček je bil dvakrat višji.Tokrat so ga ustvarili 226 tisoč evrov.Za Termami Olimia so najmočnejše podjetje v občini Podčetrtek, če bi imeli sedež v občini Rogaška Slatina, bi bili po prihodkih takoj za Steklarno in GIC Gradnjami, v občini Šmarje pri Jelšah pa četrti za Jagros, Vitli Krpan in Kmetijsko zadrugo.  Lanska uvrstitev (41.)

slavija-polsi-klik