Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

50 najvplivnejših KiO 2014: od 41. do 50. mesta


50-najvp-2014-41-50Na Kozjansko.info začenjamo s podrobnejšimi predstavitvami aktivnosti najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2014. Danes predstavljamo uspešne, ugledne in vplivne rojake, uvrščene od 41. do 50. mesta.

Nove člane na lestvici predstavljamo splošneje, medtem, ko tiste, ki so bili na lestvico uvrščeni že lani, obravnavamo predvsem z vidika njihovih aktivnosti v letu 2014, zraven pa pri vsakemu dodajamo povezavo do predstavitev na lestvicah v minulih letih.

Grafični puščični prikaz ponazarja uvrstitev uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših v letu 2013.

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2012)
41 novinec

Viljem Gradišek

Viljem Gradišek je podjetje Polje d.o.o., ki se ukvarja s prodajo gradbenega materiala, z bratom Milanom ustanovil leta 1992. Leto kasneje je bila odprta prva trgovina v Podčetrtku.

Danes ima podjetje trgovine še v Kozjem, Mariboru, Mestinju in Šentjurju.V letu 2013 so z 39 zaposlenimi ustvarili 14 milijonov EUR prometa, dobre tri več kot leto poprej. Čisti dobiček iz poslovanja je znašal 111 tisoč evrov.

42       -10

Damjan Novaković

V sezoni 2013/14 je ta uspešni košarkarski trener po dolgih letih udejstvovanja v Šentjur prišel v domačo Rogaško Slatino, kjer je dosegel uvrstitev v četrtfinale.Tudi v letošnji sezoni je razmeroma uspešen, saj KK Rogaška trenutno zaseda 2. mesto na lestvici 1. SKL. Če seveda izvzamemo dva odmevna poraza v lokalnem derbiju s svojim bivšim klubom KK Tajfun, kjer ga je trenerski dvojec Mihevc – Stane (slednji je njegov nekdanji pomočnik) dvakrat taktično zasenčil.

Za njim je drugo leto vodenja reprezentance do 20 let. Na Kreti je osvojil 12. mesto. Nalogo so mu poveril tudi za leto 2015. Lanska uvrstitev (32. mesto)

43       povratnik

Franc Žerak

Po preobratu v uspešnosti poslovanja se podjetnik iz Rogatca prvič po letu 2009 ponovno vrača na našo lestvico najvplivnejših KiO.Žerakovi se z dejavnostjo ukvarjajo že več kot tričetrt stoletja.V letu 2014 je podjetje podpisalo pogodbo s Sparom Slovenija. V letu 2013 so ustvarili dobrih 8 milijonov EUR prihodkov, dva več od leta 2012.V solastnišvu podjetja je tudi hotel Slatina v Rogaški Slatini. Predstavitev  v letu 2009 (32. mesto)
44   -20

Peter Lapornik

Kemoplast iz Šentjurja, katerega direktor in lastnik je Peter Lapornik, se še vedno sooča s padcem prihodkov. V letu 2013 je prodaja obsegala 4,7 mio EUR (dobiček pa slabih 57 tisoč evrov), kar je malo manj od leta prej.Septembra 2014 je podjetje s 33 zaposlenimi odprlo nov salon v Murski Soboti.  Lanska uvrstitev (34. mesto)
45   -2

Srečko Kunst

 

Odličen gostinec in gospodar Gostilne Šempeter Srečko Kunst, ki ima od leta 2011 pridobljeno pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija, je na našem območju že stalnica ponudbe slovenske in lokalne hrane, s katero razvaja brbončice in širi prepoznavnost slovenske kulinarike, s poudarkom na obsoteljsko-kozjanski kuhinji.

Na številnih področjih aktiven občan še vedno najde čas za nekatere odmevne prireditve in dogodke (pustovanje, tekmovanje v kuhanju golaža, brezplačen golaž na god sv.Petra (29. junij), konec avgusta Poletno noč, martinovanje, idr.).Ponudbo in dobrote, pripravljene v njegovi kuhinji, iz leta v leto nadgrajuje, kar pripovedujejo številna priznanja in rast ugleda, udeležuje se številnih predstavitev in tekmovanj v Sloveniji in tujini. Lanska uvrstitev (43. mesto)

46   -2

Prim. doc. dr. Gorazd Voga, dr. med.

Dekan Visoke zdravstvene šole v Celju je aktiven predavatelj na mednarodnih simpozijih, sodelujea pa tudi z obema medicinskima fakultetama v državi. Lanska uvrstitev (44. mesto)
47   novinec

Luka Lapornikluka-lapornik

24. oktobra 1988 rojeni Šentjurčan, sicer sin znanega lokalnega podjetnika, je svoje prve košarkarske korake naredil v domačem prvoligašu KK Šentjur.Po treh uspešnih sezonah je 195 cm visoki branilec leta 2010 prestopil k laškemu Zlatorogu. Po statistično najuspešnejši sezoni 2012/2013, ko je dosegal 10.9 točk, 3.9 skoka in 2.1 asistence na tekmo, je prestopil v državnega prvaka Krko iz Novega mesta.

Leto 2014 je bilo za Lapornika trofejno, saj je prvič osvojil kakšno od lovorik. Z ekipo je postal tako pokalni kot tudi članski državni prvak.Bil je tudi na spisku selektorja Jureta Zdovca za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji, vendar je zaradi poškodbe, ki je terjala operacijo zapustil priprave. V širšem izboru je bil tudi za domači Eurobasket 2013, vendar ga Božo Maljković kasneje ni uvrstil v ekipo.

48 povratnik

Damjan Romih

Leta 1972 rojeni nekdanji nogometaš je v prvi slovenski ligi zbral 261 nastopov v treh različnih klubih in kariero končal pri 31 letih. Še dlje od igralske kariere je nogometni trener. V letu 2011 je v prvi ligi vodil matično Celje.

Z Dobom je v sezoni 2013/14 osvojil naslov najboljšega v drugi ligi, vendar se klub ni odločil za višji rang tekmovanja.V sezoni 2014/15 vodi ekipo Aluminija iz Kidričevega, ki po polovici sezone zaseda 5. mesto. Predlanska uvrstitev (45.)

49   novinec

Darko Butdarko-but

Kostrivničan Darko But je svojo karierno pot začel kot pripravnik in nato referent za usposabljanje prebivalstva in narodno zaščito na oddelku za ljudsko obrambo Skupščine občine Šmarje pri Jelšah. Leta 1995 je postal vodja referata za vojaške zadeve na Upravi za obrambo Celje, še istega leta pa se je povzpel na mesto vodje izpostave za obrambo Slovenske Konjice. Leta 2002 je v okviru omenjene uprave postal vodja oddelka za zaščito in reševanje, po reorganizaciji sistema pa je prevzel vodenje novonastale samostojne celjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje.

Leta 2008 so ga povabili na delo v prestolnico, kjer je najprej postal vodja sektorja za načrtovanje, operativo in ocenjevanje škode, 14. januarja naslednjega leta pa ga je vlada imenovala za direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje. To mesto univerzitetni diplomirani obramboslovec zaseda še danes.

Minulo leto je bilo zanj zelo pestro, saj so Slovenijo prizadele številne naravne in druge nesreče, začenjši s februarskim žledom ter nato katastrofalnimi poplavami v zadnjem delu leta.

50   novinec

Kristjan Gučekkristjan-gucek

Šmarčan se je umetnosti zapisal že v najstniških letih, ko je s svojo skupino igral po različnih prizoriščih Obsotelja in Kozjanskega ter okolice. Kasneje se je zapisal igri. Po fakulteti se je zaposlil v SNG Celje, od leta 2008 pa je član igralskega ansambla SNG Nova Gorica.Širša javnost ga je spoznala leta 2005, ko je debitiral v celovečernem filmu Ljubljana je ljubljena Matjaža Klopčiča.

Kasneje se je preizkusil še v drugih filmskih vlogah, med drugim v filmu Piran Pirano in Hit poletja, sodeloval je tudi v televizijskih serijah. Fokus njegovega ustvarjanja pa je gledališče. ob delu v SNG Celje in SNG Nova Gorica je sodeloval tudi s komercialnim gledališčem Špas teater.Za svoje uprizoritve je bil že večkrat nagrajen. Leta 2010 je prejel nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

Lani je za uprizoritev Berengerja v Ionescovi drami Morilec prejel nagrado tantadruj. Konec leta pa je prejel še nagrado Sklada Staneta Severja za igralske storitve v slovenskih poklicnih gledališčih.

vodopivec-klik