Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V spomin: častni občan Podčetrtka Jože Brilej


joze_brilejV teh dneh smo se poslovili od dolgoletnega ravnatelja, častnega občana, predvsem pa dobrega prijatelja Jožeta Brileja. Rojen je bil leta 1924 v Radečah. Že med vojno je sodeloval in slovenski narodnoosvobodilni vojni. Po vojni je opravil pedagoški tečaj, leta 1963 je ob delu končal mariborsko pedagoško akademijo. Bil je upravitelj več šol.

V Podčetrtek je prišel po naključju, kot je večkrat sam povedal, je zaradi izčrpanosti in zdravja iskal mir, ki ga je našel ravno v Podčetrtku. Z družino je v naše kraje prišel leta 1955. Bil je kar 26 let ravnatelj. V njegovem času je v Podčetrtku marsikaj zgodilo. V šoli je vnesel izviren vzorec samouprave, šolo je povezoval z drugimi, zasnoval je šolsko hranilništvo, predvsem pa uspel zgraditi novo šolo, telovadnico in okolico.

Vseskozi je dobro sodeloval s krajem. Skupaj s pomembnimi ljudmi njegovega časa je sodeloval pri odkritju termalne vode in prvem razvoju turizma v Podčetrtku. V turizmu je posebej rad delal in raziskoval. Ustvaril si je kraj za svojo dušo – Kočo pri čarovnici.

Jože je bil odličen pedagog, dober sodelavec, mož, oče, predvsem pa človek, ki je korenito pomagal razviti Kozjansko, posebej pa območje Podčetrtka. Leta 1999 mu je občina Podčetrtek podelila naziv častnega občana občine Podčetrtek.

Občanke in občani občine Podčetrtek smo mu hvaležni za vsako njegovo delo, predvsem za optimizem, dobro voljo in prijateljstvo.

Naj mu bo lahka slovenska zemlja in naj počiva v miru.

Župan občine Podčetrtek, Peter Misja