Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

AS sistem v Šmarju odprl novo proizvodno halo s skladiščem (video)


as_sistem_smarje_2015_1Sinoči so v podjetju AS sistem, ki se ukvarja s prodajo na drobno in debelo, z izdelavo vijačnega blaga in pritrdilne tehnike, odprli novo proizvodno halo s skladiščem. Naložba je bila po besedah direktorja podjetja Aleša Seidla “težka” 1,3 milijona evrov, odprtja se je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. V podjetju, ki je lani ustvarilo za 2,7 milijona evrov prometa, za letos napovedujejo 18-odstotno rast oziroma okoli 3,3 milijona, zaposlujejo 38 ljudi.

Zgodovina podjetja sega v leto 2005, ko je AS sistem najprej postal zastopnik nemške družbe Verbindungselemente Engel (v lastniško sestavo je AS Sistem prek dokapitalizacije vstopil leta 2010) za trge nekdanje Jugoslavije. Osem let kasneje (2013) so iz stečaja tržiške družbe Trifix kupili opremo in drugo premično premoženje in začeli še proizvodnjo jeklenih sider.

as_sistem_smarje_2015_2 (2)

Podjetje je v 50-odstotni lasti žene direktorja Cvetke Seidl in v 50-odstotni lasti nemške družbe Verbindungselemente Engel. Trenutno je zaposlenih 38 ljudi, do konca leta 2016 po besedah Seidla nameravajo zaposliti do 15 ljudi, do leta 2020 pa še 40. V podjetje pa so vpete tudi tri Seidlove hčerke in njihovi partnerji, v prihodnje morda tudi četrti otrok, ki danes obiskuje 4. razred osnovne šole.

as_sistem_smarje_2015_2

Več podrobnosti o podjetju, naložbi in načrtih lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku, pred kamero smo povabili direktorja Aleša Seidla.

Včerajšnje otvoritve nove hale sta se udeležila tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, ki sta skupaj z lastnicama podjetja prerezala slavnostni trak.  

eH

polovicka_celje_klik