Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anin festival 2015 – odprtje z Estudiantina Ensemble (foto in video)


anin_festival_2015_1V soboto, 1. avgusta, je na Evropski ploščadi potekalo odprtje Aninega festivala z zasedbo Estudiantia Ensemble. Ker je v Rogaški Slatini marsikaj povezano z Ano, so se organizatorji dogodka (Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška) odločili dogajanje popestriti z novostjo, Aninim festivalom.

Prvi, otvoritveni koncert, se je odvil minulo soboto na Evropski ploščadi. V goste je prišla skupina Estudiantina Ensemble. Večer kubanske glasbe je pričarala sedemčlanska skupina, ki je skoraj zagotovo zadnji orkester na svetu iz vzhodnega dela Cube, ki ohranja bogato “Estudiantina” tradicijo. Glasba, ki se šteje kot predhodnica sodobne salse, je sicer privabila številne obiskovalce, k plesu pa nagovorila bistveno manj parov. A so obiskovalci vseeno uživali v glasbi in plesu nekaj parov, ki so se zavrteli v ritmih salse.

anin_festival_2015_2

Seveda pa ime festivala ni naključje, številni dogodki so že leta vezani na Ano (tudi npr. občina Rogaška svoj praznik obeležuje na Anino, 26. julija, pa znameniti Anin ples ipd.). Tako bo kar devet avgustovskih večerov minilo v znamenju Aninega festivala, s čimer želijo nagovoriti tako domačine kot turiste. Koncerti različnih glasbenih zvrsti so ob predvideni na prostem, v primeru dežja pa bodo koncerti potekali v Aninem dvoru, v Kulturnem centru Rogaška Slatina ali v Kristalni dvorani.

anin_festival_2015_3

Anin festival bo torej postregel z zanimivimi glasbenimi gosti. Poleg Estudiantina Ensembla, ki se je predstavil na odprtju festivala, bodo nastopili še Ana Vipotnik Trio, Alma & Band, Metod Banko & Teo Collori & Boštjan Gombač, Acoustic trio Maje Založnik, Pikaja & the Swing Wings, Vox Arsana & Jazz trio, Ars Tango (Tango story 2015) in The Neighbours. Program dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

Vabljeni k ogledu video posnetka insertov koncerta zasedbe Estudiantia Ensemble, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke z odprtja Aninega festivala.

eH

tos-sentjur-polsi-klik